Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κυβέρνηση ... Μαυρογιαλούρων

Αυτή τη φορά τα προεκλογικά δόκανα της κυβέρνησης στήθηκαν, για να αρπάξουν τις ψήφους των ομογενών παλιννοστούντων, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Για τη στεγαστική τους αποκατάσταση, προσφέρουν δάνειο 11 εκατ. δραχμών. Ποσό, το οποίο δεν καλύπτει ούτε το 50% της αγοραίας αξίας ενός μέσου διαμερίσματος.

Σύμφωνα με απόφαση των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, προωθείται πρόγραμμα στεγαστικής αποκατάστασης των ομογενών παλιννοστούντων, με τη χορήγηση χαμηλότοκων και επιδοτούμενων στεγαστικών δανείων, για την κατασκευή η αγορά 20.000 κατοικιών. Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, η επιδότηση των επιτοκίων για τα τρία επόμενα χρόνια, εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 10 δισ. δραχμές και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το ύψος των δανείων καθορίζεται στα 11 εκατ. δραχμές με προσαύξηση 500.000 δραχμών για κάθε επιπλέον προστατευόμενο μέλος και θα μπορούν να αποπληρωθούν σε 15 χρόνια. Το επιτόκιο ορίζεται ίσο με το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων του δημοσίου δωδεκάμηνης διάρκειας, προσαυξημένο κατά 2,2 μονάδες. Για το επιτόκιο αυτό, ισχύει η ακόλουθη επιδότηση: Για τους ομογενείς παλιννοστούντες που εγκαθίστανται στους παραμεθόριους νομούς της Μακεδονίας και της Ηπείρου, η επιδότηση θα ανέρχεται στο 80% και δύνανται να κατασκευάσουν 2.500 κατοικίες. Για όσους εγκατασταθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα (εκτός Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Πειραιά και Ηρακλείου), η επιδότηση θα ανέλθει στο 60% και, σύμφωνα με το πρόγραμμα, μπορούν να κατασκευάσουν 15.000 κατοικίες και για όσους εγκατασταθούν στις πόλεις αυτές θα υπάρξει επιδότηση επιτοκίου 40% για κατασκευή 2.500 κατοικιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ