Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Στα μέτρα των γηπεδούχων

Οι γηπεδούχοι είχαν την τιμητική τους στη δεύτερη δόση της τρίτης αγωνιστικής στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού τρεις στους τέσσερις γεύτηκαν τη χαρά της νίκης.

Στη Βαρκελώνη η Μπαρτσελόνα, αν και βρέθηκε νωρίς να χάνει με 1-0 από την Πόρτο, χάρη στο γκολ του Ζαρντέλ εντούτοις πολύ γρήγορα έφερε τα πάνω κάτω. Ενα εκπληκτικό χτύπημα φάουλ του Ριβάλντο στο 16' και μια κεφαλιά του Φρανκ Ντε Μπουρ έξι λεπτά αργότερα έδωσαν την πρωτοπορία στους Καταλανούς. Στις καθυστερήσεις ο Κλάιφερτ έγραψε το 3-1, ενώ στο 79' η Πόρτο ανανέωσε τις ελπίδες της μειώνοντας σε 3-2, πάλι με τον Ζαρντέλ. Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου, τη χρονιά που πέρασε, Ριβάλντο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη όμως και ένα λεπτό πριν το τέλος ξανασκόραρε... αποκαθιστώντας τις ισορροπίες.

Χωρίς να ικανοποιήσει ιδιαίτερα με την εμφάνισή της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Μπορντό με 2-0, χάρη σε δυο γκολ των Γκιγκς (42') και του Σέριγχαμ (84').

Την τύχη της και τον τερματοφύλακα Τόλντο θα πρέπει να ευχαριστεί η Φιορεντίνα που «ίδρωσε» μέχρι να υποτάξει τη μαχητική Βαλένθια με 1-0. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε ο Μιγιάτοβιτς που όπως και την Κυριακή, στον αγώνα με τη Ρόμα, ήταν εκπληκτικός. Οι Ισπανοί δικαιούνταν τουλάχιστον την ισοπαλία, αφού έχασαν αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες.

«Αυτοκτόνησε» στο Βερολίνο η Χέρτα, αφού αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τη Σπάρτα Πράγας και έτσι το όνειρο της πρόκρισης ξεθώριασε ακόμα περισσότερο. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του Α' μέρους με τον Βάιτ αλλά στο 84' ο Ζιγκλ που είχε μπει αλλαγή πριν ένα τέταρτο ισοφάρισε για τους Τσέχους.

Οι βαθμολογίες 1ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα 7, Πόρτο 6, Χέρτα 2, Σπάρτα Πράγας 1. 2ος ΟΜΙΛΟΣ: Φιορεντίνα 7, Μάντσεστερ Γ. 6, Βαλένθια 3, Μπορντό 1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ