Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΚΕ
Κυβερνητική αδιαφορία για το ΕΑΚ Βόλου

Σε Ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής ζητούν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζει το κολυμβητήριο Βόλου. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Ενώ ο πρωθυπουργός και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη περιδιαβαίνουν την επικράτεια έχοντας στις αποσκευές τους μυστρί και ψαλίδι, εγκαινιάζοντας έργα τρισεκατομμυρίων που "θα" γίνουν - ενόψει των εκλογών - το κολυμβητήριο Βόλου, βρίσκεται σε αχρηστία εδώ και 7 χρόνια, με πολλαπλές συνέπειες για το ναυταθλητισμό του νομού μας.

Η κυβέρνηση μεθοδευμένα, στο όνομα δήθεν της αποκέντρωσης, μεταφέρει αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση, χωρίς όμως και τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων.

"Φόρτωσε" το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) στο Δήμο Βόλου, όταν αυτό έφτασε στο στάδιο της αποσάθρωσής του. Οι κερκίδες του σταδίου κατεστραμμένες και επικίνδυνες, το κολυμβητήριο κατεδαφιστέο, τα υδραυλικά κατεστραμμένα, οι χώροι υγιεινής ανύπαρκτοι κλπ.

Για τη συντήρηση, επισκευή και ανακατασκευή όλων αυτών υπογράφτηκε προγραμματική σύμβαση 280 εκατ. δρχ. για την επισκευή του κολυμβητηρίου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η και υπουργός:

  • Γιατί δε διατέθηκαν ως τώρα οι απαιτούμενες δαπάνες για τη συντήρηση, επισκευή, ανακατασκευή και πρόσθετες εργασίες στο ΕΑΚ Βόλου;
  • Γιατί μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα του ΕΑΚ στο Δήμο Βόλου, χωρίς την ταυτόχρονη μεταφορά και των αντίστοιχων πόρων;
  • Γιατί αφέθηκε από την κυβέρνηση τόσα χρόνια το κολυμβητήριο σε αχρηστία;
  • Γιατί δεν καλύπτει όλες τις δαπάνες για το κολυμβητήριο, με βάση τη μελέτη του Δήμου Βόλου;».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ