Κυριακή 29 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πολεμικό ... ποδαρικό

Κάθε άλλο παρά ειρηνικό και αισιόδοξο ποδαρικό επέλεξε για τον καινούριο χρόνο ο Κ. Σημίτης. Απ' ό,τι μαθαίνουμε, με εντολή του πρωθυπουργού θα συνέλθει εκτάκτως την πρώτη βδομάδα του νέου έτους η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων, για να εξετάσει τις διπλωματικές και στρατιωτικές επιπτώσεις από ενδεχόμενη επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες («Βήμα» 25/12), η Επιτροπή θα εξετάσει αν θα πρέπει να αναβαθμιστεί η ελληνική στρατιωτική συμμετοχή με την αποστολή και δεύτερης φρεγάτας στον Περσικό Κόλπο, αν θα δοθεί άδεια σε 300 Αμερικανούς πεζοναύτες να αποβιβαστούν στη Σούδα με αποστολή τη φρούρησή της και, βεβαίως, αν θα αναβαθμιστεί ή όχι ο ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή και πόσο το ενδεχόμενο αυτό μπορεί να επηρεάσει τα υπόλοιπα προβλήματα της περιοχής, που έχουν άμεση σχέση και με τη χώρα μας (Κυπριακό, Ελληνοτουρκικά, κλπ.).

Οπως βλέπετε - σύμφωνα, πάντα, με τις παραπάνω δημοσιογραφικές πληροφορίες - ένα μόνο ενδεχόμενο δεν πρόκειται να εξεταστεί στην Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων: Η μη εμπλοκή της χώρας μας στον προετοιμαζόμενο από τις ΗΠΑ νέο, τυχοδιωκτικό πόλεμο και η ανάληψη πρωτοβουλιών - μια και θα έχουμε και την προεδρία της ΕΕ - για την αποτροπή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ