Κυριακή 29 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εσείς τι καταλαβαίνετε;

Κι επειδή, κάποιος μπορεί να μας πει, ότι μπορεί οι προαναφερόμενες πληροφορίες να μην είναι σωστές και να αδικούμε την κυβέρνηση, σας παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα της προχτεσινής συνέντευξης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Τ. Γιαννίτση, στο ραδιοσταθμό «Φλας»: «Οσον αφορά το Ιράκ, πράγματι έχουμε μια πιθανότητα ισχυρή να προκύψει η προεδρία μας με πόλεμο στο Ιράκ. Δε θα είναι εύκολο, δε θα είναι ευχάριστο, θα υπάρξουν πολλές απρόβλεπτες καταστάσεις. Μην ξεχνάμε όμως ότι η προεδρία έχει να εκφράσει τον κοινό παρονομαστή των "15" και θα είναι δύσκολος αυτός ο κοινός παρονομαστής, αν καν υπάρξει.

Ωστόσο εμείς έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε ώστε το προφίλ της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο διεθνές επίπεδο, να δείξει ότι είναι λειτουργικό, ότι είναι αποτελεσματικό, ότι θα έχουμε κάνει όλες τις προσπάθειες που χρειάζονται για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα ως πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όχι ως εθνικές πολιτικές 15 διαφορετικών χωρών-μελών.

Θα δούμε πώς θα πάει. Δεν είναι ευθύνη δική μας, αν θέλετε, το αποτέλεσμα».

Εσείς τι καταλαβαίνετε από την απάντηση του υπουργού, ο οποίος το μόνο που βρήκε να πει κατά ενός ενδεχόμενου πολέμου, ήταν ότι «δε θα είναι ευχάριστο»..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ