Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Απεργούν και σήμερα
Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν χτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στάσεις εργασίας έκανε η ΟΛΜΕ

Απο την χθεσινή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών
Απο την χθεσινή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών
Το δρόμο του αγώνα αντέταξαν στα αδιέξοδα που δημιουργεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική οι εκπαιδευτικοί, που χτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΔΟΕ για 48ωρη απεργία και της ΟΛΜΕ για τρίωρες στάσεις εργασίας. Με τη συμμετοχή τους στην απεργία, παρά τις προσπάθειες υπονόμευσης από τις παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, διεκδίκησαν κατάργηση της μεταρρύθμισης, οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού, μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα και άλλα πάγια αιτήματα του κλάδου.

Αυτά τα αιτήματα δεν τα άκουσε ο υπουργός Παιδείας, που έσπευσε να δηλώσει, από μία ακόμα προεκλογική φιέστα στην οποία βρισκόταν όταν διαδήλωναν οι εκπαιδευτικοί, ότι η κινητοποίηση «έχει καθαρά πολιτικό προεκλογικό χαρακτήρα». Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι το θέμα της οικονομικής κατάστασης των εκπαιδευτικών το έχει θέσει πρώτος εκείνος, ενώ εμφανίζοντας μικρά ποσοστά συμμετοχής των δασκάλων στην απεργία επιχείρησε να αναζητήσει στους εκπαιδευτικούς υποστηρικτές της μεταρρύθμισης.

Στην Αθήνα, οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαζί με τους αδιόριστους συναδέλφους τους και γονείς μαθητών συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στο ζωσμένο από αστυνομικές δυνάμεις υπουργείο Παιδείας. Οπως συνήθως η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν ήταν εκεί για να ακούσει τα αιτήματά τους, κάτι το οποίο κατήγγειλαν. Αφού θυροκόλλησαν το ψήφισμα στο υπουργείο Παιδείας, κατευθύνθηκαν με πορεία στη Βουλή, όπου απέκλεισαν την οδό Βασιλίσσης Σοφίας όσο αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη, που είπε ότι θα διαβιβάσει στα πολιτικά κόμματα το ψήφισμά τους. Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς την έδρα του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) στην οδό Αμερικής, την οποία απέκλεισαν, ζητώντας να μη γίνει ο νέος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα.

Στη Θεσσαλονίκη

Απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες στις 11 το πρωί οι δάσκαλοι και καθηγητές της Θεσσαλονίκης. Οι εκπαιδευτικοί κατέβηκαν στους δρόμους καταγγέλλοντας την άσχημη κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην παιδεία και ιδιαίτερα μετά την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Αρσένη. Απαίτησαν βελτίωση των οικονομικών τους αποδοχών, μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα και διασφάλιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

Σήμερα Παρασκευή συνεχίζεται η απεργία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι παράλληλα ολοκληρώνουν τον κύκλο των γενικών συνελεύσεων των Διδασκαλικών Συλλόγων ενόψει της γενικής συνέλευσης προέδρων των Συλλόγων τη Δευτέρα 6 Μάρτη, όπου θα συζητηθεί η πορεία του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ