Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα δίωξη εναντίον καθηγήτριας

Νέα δίωξη ασκείται εναντίον καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη, της Γιώτας Βαρβαρήγου, εκπαιδευτικού στο 2ο Ενιαίο Λύκειο Ανω Τούμπας Θεσσαλονίκης, αντιπροέδρου της Δ` ΕΛΜΕ, επειδή κατήγγειλε στο ΔΣ της Δ` ΕΛΜΕ την εισβολή «γονέων» τραμπούκων στο κατειλημμένο σχολείο, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό μιας μαθήτριας, καθώς και την επιδρομή γονέα με φορτηγάκι πάνω στην κλειδωμένη αυλόπορτα του σχολείου, την οποία έσπασε. Τυπικά διώκεται από τον προϊστάμενο του 2ου Γραφείου της Α` Διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την κατηγορία της «αμέλειας κατά της Αρχής». Είναι η δεύτερη συνδικαλιστική δίωξη, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε ενάντια στη συνδικαλίστρια καθηγήτρια Ρένα Τερζηβασιλειάδου με την κατηγορία της απείθειας προς το Σύνταγμα, η υπόθεση της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η δίωξη της Γ. Βαρβαρήγου ασκήθηκε, μετά από αναφορά του γνωστού για την αυταρχική του νοοτροπία και τα επεισόδια που δημιούργησε κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων, Διευθυντή του 2ου Ε.Λ. Ανω Τούμπας. Η αναφορά, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η « Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών», έχει ως κίνητρο την εκδίκηση εναντίον της καθηγήτριας. Η ΔΕΕ καταγγέλλει τη διοίκηση της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πως λειτουργεί ως εντολοδόχος της κυβέρνησης και σημειώνει: «Μετά την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, τους εισαγγελείς, τα ΜΑΤ, τις δίκες των μαθητών που συνεχίζονται, η Διοίκηση προσπαθεί, ενεργώντας ως κυβερνητικός εντολοδόχος, να κάμψει κάθε ενοχλητική για την κυβερνητική πολιτική δραστηριότητα και κάθε αντίθετη φωνή στο χώρο των καθηγητών. Η κυβέρνηση επιδιώκει να πλήξει το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου, να περάσει τον αυταρχισμό και τον εκφοβισμό και να ετοιμάσει το έδαφος για τη συνέχιση της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, την επιδείνωση του ασφαλιστικού καθεστώτος και την επιβολή της αξιολόγησης - αστυνόμευσης στους καθηγητές».

Τέλος η ΔΕΕ καλεί τη Β` ΠΥΣΔΕ και τον προϊστάμενο του 2ου γραφείου της Α` Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ν' απαλλάξουν τις καθηγήτριες από τις ψευδείς και συκοφαντικές κατηγορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ