Τετάρτη 8 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με ανθρώπινες ζωές μετριέται η υγειονομική γύμνια

Με τραγικά περιστατικά, που αποτελούν καθημερινό φαινόμενο για τους κατοίκους των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών της χώρας, αναδεικνύεται η υγειονομική γύμνια της επαρχίας, που πληρώνεται με ανθρώπινες ζωές.

Πρόσφατο περιστατικό αποτελεί η περίπτωση της 37χρονης Σεβαστής Κουλουριώτη από τη Λέρο. Η 37χρονη που ήταν έγκυος στο πέμπτο της παιδί, αντιμετώπισε επιπλοκές και πήγε το πρωί της περασμένης Κυριακής στο νοσοκομείο της Λέρου. Εκεί όμως δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί, αφού ο μοναδικός αναισθησιολόγος του νοσοκομείου απουσίαζε με τριήμερη άδεια. Η 37χρονη γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο ήταν νεκρό. Η Σ. Κουλουριώτη γέννησε τελικά με τεχνητούς πόνους και είναι πλέον καλά στην υγεία της.

Τα περιστατικά αυτά θεωρούνται, όπως λένε οι γιατροί και κάτοικοι των νησιών, σχεδόν συνηθισμένα, αφού υπάρχουν μονήρεις ειδικότητες σε κρίσιμους ιατρικούς τομείς. Το νοσοκομείο της Λέρου έχει ένα γυναικολόγο και έναν αναισθησιολόγο. Που σημαίνει ότι για οποιοδήποτε πρόβλημα, είτε λόγω άδειας κανονικής, είτε ασθένειας κάποιου από τους δυο γιατρούς, το χειρουργείο δε λειτουργεί και ακόμα και για ένα απλό πρόβλημα, κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Οπως, επισήμανε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Χρ. Μαντάς, γενικός γραμματέας της Ενωσης Ιατρών Ρόδου στις υγειονομικές μονάδες του Νοτιοανατολικού Αιγαίου υπάρχουν συνολικά 15 μονήρεις θέσεις γιατρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ