Τετάρτη 8 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Αναβάθμιση των Διαμερισματικών Συμβουλίων ζητά η «Συμπαράταξη»

Την ανάγκη της αναβάθμισης της λειτουργίας των Διαμερισματικών Συμβουλίων σημείωσε ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων που έγινε την περασμένη Κυριακή.

«Τα προβλήματα είναι πολλά και αναμφίβολα ο δρόμος μας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα», τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής και συνέχισε: «Εμείς, ως "Συμπαράταξη για την Αθήνα", αυτό που είπαμε και προεκλογικά, αυτό που εφαρμόζαμε όλα τα χρόνια, είναι ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να συγκρουόμαστε με την εφαρμοζόμενη πολιτική. Και βεβαίως, συμβάλλαμε και στο παρελθόν, θα συμβάλλουμε και αύριο, στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει να λύσει».

Αναφερόμενος στη λειτουργία των Διαμερισμάτων, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε την ανάγκη αναβάθμισής τους. «Οι συνδυασμοί οι οποίοι με την απλή αναλογική, εάν λειτουργούσε, θα εξέλεγαν διαμερισματικούς συμβούλους, θα πρέπει να έχουν δικαίωμα λόγου, να καλούνται στις συνεδριάσεις των Διαμερισματικών Συμβουλίων, να ενημερώνονται για την ημερήσια διάταξη, με όλα τα υλικά».

Θέμα της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η εκλογή προεδρείου του Σώματος και Δημαρχιακής Επιτροπής. Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Θ. Μπεχράκης από την πλειοψηφία, αντιπρόεδρος η Β. Γείτονα της μείζονος μειοψηφίας και γραμματέας ο Λ. Κορρές, επίσης από την πλειοψηφία. Επίσης εκλέχθηκαν έξι τακτικά μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής και τέσσερα αναπληρωματικά.

Παράλληλα, η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, με απόφασή της όρισε τους εξής νέους αντιδημάρχους: Θ. Σκυλακάκη, αναπληρωτή δήμαρχο, πρόεδρο της Δημαρχιακής Επιτροπής, αρμόδιο για τα Οικονομικά του Δήμου και συντονιστή θεμάτων Ολυμπιακής προετοιμασίας. Χρ. Ακριτίδη, για τα τεχνικά έργα (προγραμματισμός, αρχιτεκτονικό, οδοποιία, ηλεκτρολογικό, σχέδιο πόλης, πολεοδομία, πληροφορική και αποχέτευση). Ν. Απέργη, για καθαριότητα και μηχανολογικό εξοπλισμό. Ηρα Βαλσαμάκη, για ζητήματα προσωπικού - διοίκησης, σχολική μέριμνα και τις άδειες καταστημάτων. Τ. Κανελλοπούλου, για θέματα κοινωνικής μέριμνας. Π. Λουκάκο, υπεύθυνο για τον πολιτισμικό οργανισμό του δήμου και την Τεχνόπολη. Ν. Λουλέ, αρμόδια για το δημοτικό βρεφοκομείο και του παιδικούς σταθμούς. Αγγ. Μοσχονά, για τον τομέα του πρασίνου. Κ. Μπουρδάρα, υπεύθυνη για τις δημόσιες σχέσεις καθώς και για Μητρώο - Δημοτολόγιο και Ληξιαρχείο.

Επίσης, η Ντ. Μπακογιάννη, ανέθεσε συγκεκριμένες αρμοδιότητες στους εξής δημοτικούς συμβούλους: Δημ. Αποστολόπουλο (Δημοτική Αστυνομία), Λ. Ιωαννίδου - Μουζάκα (ζητήματα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες), Θ. Καλομοίρη (Δημοτικά Ιατρεία και Δημοτικά Διαμερίσματα), Κατ. Κατριβάνου (Κοιμητήρια), Κατ. Κατσαμπέ - Μαρνέρη (ναρκωτικά και άστεγοι) και Ελευθ. Σκιαδά (Οργανισμός Νεολαίας και Αθλησης).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ