Τετάρτη 8 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συναινετική πολιτική ΝΔ. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ

Απόδειξη της γενικότερης συναίνεσης των παρατάξεων του Σπύρου Βούγια (ΠΑΣΟΚ) και του Ανδρέα Κουράκη (ΣΥΝ) στην πολιτική που ακολουθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Βασ. Παπαγεωργόπουλος και η προσκείμενη στη ΝΔ παράταξή του, αποτελεί η συγκρότηση του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Σώματος.

Πρόεδρος εκλέχτηκε ο Σωτ. Καπετανόπουλος από την πλειοψηφία, αντιπρόεδρος ο Παν. Αβραμόπουλος από την παράταξη Βούγια και γραμματέας ο Ανδρ. Κουράκης.

Από την πλευρά της, η παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα» δήλωσε ότι αποφάσισε ομόφωνα να μη συμμετέχει στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, διαμαρτυρόμενη «για τον αντιδημοκρατικό και προεδροκεντρικό τρόπο λειτουργίας του προεδρείου, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, καθώς και από τον κανονισμό λειτουργίας του Συμβουλίου». Η παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα» έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Κι αυτό γιατί θεωρεί ότι σήμερα το προεδρείο έχει διακοσμητικό χαρακτήρα, μια που για όλα τα θέματα αποφασίζει ο πρόεδρος και δεν υπάρχει συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων.

«Δε θέλαμε», τονίζει ανακοίνωση της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα», «με τη συμμετοχή μας να νομιμοποιήσουμε αυτήν την κατάσταση και θα αγωνιστούμε για την αλλαγή του Κώδικα, αλλά και του κανονισμού λειτουργίας».

Στην προσπάθειά τους να υποβαθμίσουν τη σημασία αυτής της συμφωνίας και της συνεργασίας με την πλειοψηφούσα παράταξη, οι κ.κ. Βούγιας και Κουράκης επιχειρούν να πείσουν τους πολίτες ότι αυτή θα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ' επέκταση θα είναι σε όφελος της πόλης και των δημοτών. Μάλιστα, κυκλοφορεί ευρύτατα στους δημοτικούς κύκλους ότι μέρος της συμφωνίας είναι και η υπόσχεση του δημάρχου στον κ. Κουράκη ότι θα συμμετέχει στη Δημαρχιακή Επιτροπή στη δεύτερη διετία της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη Δημαρχιακή Επιτροπή για την τρέχουσα διετία συμμετέχουν οι Χ. Αηδονόπουλος Α. Γερογιάννης, Κ. Εγγλέζος και Α. Παπαδόπουλος από την πλειοψηφία, ο Λ. Παπαδόπουλος από την παράταξη Βούγια και ο Γ. Μπουτάρης από τη «Θεσσαλονίκη Τώρα».

Πολλοί είναι αυτοί που σήμερα αναγνωρίζουν την ανάγκη να καταδικαστεί αυτός ο αντιδημοκρατικός τρόπος λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Αλλωστε, τη συναλλαγή αυτή την καταδίκασαν με το δικό τους τρόπο εκτός από την παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα» και αρκετοί σύμβουλοι στα Δημοτικά Διαμερίσματα, μη αποδεχόμενοι να ψηφίσουν αυτούς που προέβλεπε η συμφωνία.

Στην ανακοίνωσή της, η παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα» απαντά, επίσης, στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», σύμφωνα με το οποίο οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Μπουτάρης και Χ. Γιαταγάνα έδωσαν θετική ψήφο για την εκλογή του Ανδρέα Κουράκη στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. «Δε γνωρίζουμε από πού προέρχονται αυτές οι "πληροφορίες" της συγκεκριμένης εφημερίδας», τονίζει η παράταξη. «Θα θέλαμε, όμως, να τις διαψεύσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο... Η στάση της δημοτικής ομάδας της παράταξης "Θεσσαλονίκη Τώρα" ήταν και θα είναι ενιαία στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στα Διαμερισματικά Συμβούλια και κανένα μέλος της δε λειτούργησε έξω από την πολιτική και τακτική της παράταξης κατά τις δημαιρεσίες στο Δήμο Θεσσαλονίκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ