Πέμπτη 9 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέοι στόχοι

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Αραγε, πρόκειται για το συγκεκριμένο καθορισμό των επόμενων στόχων της «αντιτρομοκρατικής εκστρατείας» των Ηνωμένων Πολιτειών η νέα έκθεση της CIA για τις χώρες που προσπαθούν να αναπτύξουν όπλα μαζικής καταστροφής;

Οπως αναφέρεται στην έκθεση της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, η Λιβύη, η Συρία και ίσως το Σουδάν, προσπαθούν να αποκτήσουν ή ήδη έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν όπλα μαζικής καταστροφής. Η κατονομασία χωρών, δεν είναι κάτι καινοφανές, αφού πολλαπλώς μετά την 11η Σεπτέμβρη οι προαναφερόμενες χώρες έχουν αναφερθεί ουκ ολίγες φορές περιφερειακά στον κύριο «άξονα του κακού», αλλά οι εκτιμήσεις αυτές της CΙΑ κατατέθηκαν τον περασμένο μήνα στο αμερικανικό Κογκρέσο, αλλά μόλις χτες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την έκθεση της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η «Αλ Κάιντα» «διαθέτει πρόγραμμα ερευνών για την κατασκευή προηγμένων βιολογικών όπλων, πολύ πιο σημαντικό από ό,τι έχει αποκαλυφθεί μέχρι τώρα».

Η Λιβύη συνεχίζει να αναπτύσσει πυρηνική υποδομή, γράφει η CIA, ενώ «η Συρία προσπαθεί να αποκτήσει τεχνογνωσία και υλικά που θα της επιτρέψουν να αναπτύξει πρόγραμμα χημικών όπλων». Αναφορικά με το Σουδάν, «έχει αναπτύξει τη δυνατότητα παραγωγής χημικών όπλων εδώ και αρκετά χρόνια και μπορεί να ενδιαφέρεται επίσης για το πρόγραμμα βιολογικών όπλων», αναφέρεται, τέλος, στην έκθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ