Κυριακή 12 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Μόνο στα φυλλάδια του ΥΕΝ οι «μεγάλες αυξήσεις»

Μαέστρος στην ψευτιά και στην κοροϊδία σε βάρος των ναυτεργατών έχει αποδειχτεί πλέον το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Μετά τις τρελές αυξήσεις στις συντάξεις του ΝΑΤ, τις οποίες είχε υποσχεθεί ο υπουργός Γ. Ανωμερίτης και τις οποίες οι ναυτεργάτες ουδέποτε είδαν - αντίθετα, κατηγορίες ναυτεργατών είδαν ...τρελή ονομαστική μείωση - σειρά έχουν οι άνεργοι.

Στο πολυτελές φυλλάδιο που είχε εκδοθεί από το ΥΕΝ τον Ιούνη, λίγες μέρες μετά την επιβολή του στρατιωτικού νόμου σε βάρος των απεργών ναυτεργατών, εκτός από τις ...παχυλές αυξήσεις στις συντάξεις του ΝΑΤ περιλάμβανε και αυξήσεις των επιδομάτων των ανέργων ύψους 34% για τους έγγαμους και 29% για τους άγαμους. Με βάση αυτή την αύξηση, το επίδομα για τους έγγαμους ανέργους διαμορφωνόταν στα 353 ευρώ από 264 και για τους άγαμους στα 265 ευρώ από 205 που ήταν.

Ομως, με Προεδρικό Διάταγμα οι αυξήσεις αυτές, οι οποίες έτσι κι αλλιώς δεν ανταποκρίνονταν στις ανάγκες των ναυτεργατών, επαναπροσδιορίστηκαν... Μειώθηκαν κατά 50% και έτσι οι άνεργοι θα πάρουν τελικά στο χέρι 294 ευρώ οι έγγαμοι και 235 ευρώ οι άγαμοι!

ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» με δελτίο Τύπου καταγγέλλουν τον υπουργό και την κυβέρνηση για τη νέα πρόκληση σε βάρος, όπως αναφέρουν, ολόκληρης της ναυτεργατικής οικογένειας και υπογραμμίζουν την ανάγκη συστράτευσης των ναυτεργατών και κλιμάκωσης των αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ