Κυριακή 12 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΑΜΟΣ - ΙΚΑΡΙΑ - ΦΟΥΡΝΟΙ
Απαίτηση για ομαλή ηλεκτροδότηση

Σύσκεψη φορέων των τριών νησιών γίνεται αύριο Δευτέρα

Μπορεί η δεύτερη φάση μετοχοποίησης της ΔΕΗ να εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα προνόμια ώστε να διασφαλίζεται η κερδοφορία των μονοπωλίων που επενδύουν στην ηλεκτρική ενέργεια, όμως το κόστος των μέτρων το πληρώνει, ως συνήθως, ο ελληνικός λαός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν όσα καταμαρτυρεί η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου, για τις σχετικές συνέπειες στην ομαλή ηλεκτροδότηση των νησιών Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση ηλεκτροδότησης αποψιλώνεται από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, καθώς οι τεχνίτες που συνταξιοδοτούνται δεν αναπληρώνονται με νέες προσλήψεις. Αποτέλεσμα, το υπάρχον προσωπικό να δουλεύει σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις εργασιακές σχέσεις, την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, που προσπαθούν με εξαντλητική δουλιά να καλύψουν τις ανάγκες των νησιών.

Παράλληλα και παρά τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά, όπως καταγγέλλει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου, δεν εφοδιάζονται από την επιχείρηση με τα αναγκαία ανταλλακτικά, με αποτέλεσμα το σύνολο των ελλείψεων να οδηγεί σε συχνές βλάβες και πολύωρες διακοπές.

Για όλα τα παραπάνω και για την επιτακτική ανάγκη που προκύπτει να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις και να εξασφαλιστεί η επάρκεια ανταλλακτικών, διοργανώνεται αύριο Δευτέρα, 13 Γενάρη, σύσκεψη φορέων και κατοίκων των νησιών, προκειμένου να αποφασιστεί πλαίσιο αιτημάτων και δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ