Τρίτη 14 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Συρμός» μελωδικός και καλοτάξιδος

Η εκκίνηση έγινε την περασμένη Παρασκευή με όμορφες μουσικές ιστορίες και ευχές για καλοτάξιδη πορεία. Ολα συνηγορούν πως ο «Συρμός», η νέα μουσική σκηνή που άρχισε να λειτουργεί στο Μεταξουργείο (Κολωνού 76 και Οδυσσέως 14), θα είναι καλοτάξιδη και συναρπαστική.

Ο πανέμορφος, λιτός, εξαιρετικά καλαίσθητος χώρος, το από καρδιάς πρόγραμμα του Διονύση Τσακνή και των συνεργατών του, η «χημεία» και η ζεστασιά μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού, είναι ορισμένα από τα στοιχεία της «ταυτότητας» του «Συρμού». Τραγούδια αγαπημένα του Δ. Τσακνή και κομμάτια άλλων δημιουργών, που δε χαϊδεύουν τ' αυτιά, που αγγίζουν ευαίσθητες χορδές μέσα από το στίχο και τη μουσική, τραγούδια που ηλεκτρίζουν συνειδήσεις και θέλουν τον ακροατή συνυπεύθυνο και συνομιλητή, πλημμύρισαν το «Συρμό» και πρόσφεραν, μέσα από ένα μεγάλης διάρκειας πρόγραμμα, πολλές συγκινήσεις. «Πρόεδρε ο κόσμος πεθαίνει...» (τραγούδι - καταγγελία από τις «Γέφυρες» σε στίχους του Κώστα Τριπολίτη, ο οποίος ήταν ανάμεσα στο κοινό), «Δημόσιος φορέας», «Το βρώμικο χρήμα» και δεκάδες ακόμα κομμάτια πυρπόλησαν τη βραδιά και έχτισαν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα. Μαζί με τον οικοδεσπότη Δ. Τσακνή, η νέα τραγουδίστρια Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, που πρόσφερε όμορφες ερμηνείες, ο Δημήτρης Μπέλλος (πλήκτρα), ο Δημήτρης Θεοχάρης (πιάνο), ο Δημήτρης Φροσύνης (μπάσο), ο Γιώργος Ράλλης (τύμπανα) και δύο νέοι, αξιόλογοι κιθαριστές που εξέπληξαν, οι Δημήτρης Καρασούλος και Γιώργος Πασχάλης.


Το ίδιο πρόγραμμα, με πολλές εκπλήξεις και καλεσμένους καλλιτέχνες, που θα εναλλάσσονται και θα ενσωματώνονται σ' αυτό, θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο (10.30 μ.μ.) και Κυριακή (9 μ.μ.). Τις υπόλοιπες μέρες (Δευτέρα - Πέμπτη, 10.30 μ.μ.) και για τις δύο πρώτες εβδομάδες θα εμφανίζεται ο Βασίλης Λέκκας. Ο εκφραστικός ερμηνευτής, που ξεκίνησε χτες τις εμφανίσεις του, παρουσιάζει τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο «Μέσ' τη νύχτα» και από το σύνολο της δισκογραφίας του. Τραγούδια των Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Γ. Σπάθα και Γ. Μαρκόπουλου κ.ά. Τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων: 210 5203 661.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ