Παρασκευή 17 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συλλαλητήριο στις 15 του Φλεβάρη

Σε μαζική συμμετοχή στο αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που οργανώνει στις 15 του Φλεβάρη, μέρα πανελλαδικής αντιπολεμικής δράσης, καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ). Ηδη εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα ανταποκρίνονται θετικά στο κάλεσμα. Η Νεανική Δράση για την Ειρήνη θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο και παράλληλα προετοιμάζει μια σειρά εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης. Καλεί τη νεολαία σε καθημερινή αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική δράση στα σχολεία, στις γειτονιές, στα χωριά, στους χώρους δουλιάς, παντού. Να αντισταθεί στα βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστών και να απαιτήσει καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο με οποιονδήποτε τρόπο, να γυρίσουν πίσω τα ελληνικά πλοία, να μην παραχωρηθεί σπιθαμή του ελληνικού εδάφους για τις ανάγκες της αμερικανοΝΑΤΟικής πολεμικής μηχανής.

Τη συμμετοχή το στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 15 του Φλεβάρη αποφάσισε στην πρόσφατη Ολομέλεια της διοίκησης και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, η ΕΔΥΕΘ, στην κατεύθυνση της καλύτερης προετοιμασίας των κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται, συνεχίζει τις επαφές με τους μαζικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς ζητώντας την ενεργοποίηση και συνεργασία τους.

Εξαίρεση η Νομαρχία

Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπεία της ΕΔΥΕΘ συναντήθηκε με το νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη, ο οποίος όμως αρνήθηκε να εναρμονιστεί με τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού του νομού. Στην πρόταση της ΕΔΥΕΘ, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να πρωτοστατεί στις αντιπολεμικές εκδηλώσεις του λαού ενάντια στον σχεδιαζόμενο πόλεμο στο Ιράκ και απάντησε ότι αρκεί το ψήφισμα που πρόσφατα εξέδωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι αυτά τα ζητήματα «τα χειρίζεται η υπεύθυνη κυβέρνηση» και «εμείς δεν έχουμε λόγο να ασχοληθούμε».

Σχολιάζοντας η ΕΔΥΕΘ, σημείωσε σε ανακοίνωσή της: «Θα θέλαμε να θυμίσουμε στον κ. Νομάρχη, ότι και τη συμμετοχή της χώρας μας στο βρώμικο πόλεμο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, η "υπεύθυνη κυβέρνηση" το χειρίστηκε με την πλήρη συμπαράσταση της "υπεύθυνης αντιπολίτευσης". Ετσι φτάσαμε ένα χρόνο μετά από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς να μιλάμε για ραδιενεργό ρύπανση στα Βαλκάνια και να εξετάζουμε τους κινδύνους για τους Ελληνες στρατιώτες και φοιτητές που βρίσκονται στη γειτονική μας χώρα. Στις διαμαρτυρίες των Ελλήνων φοιτητών και πολύ σωστά κατά την άποψή μας, θερμός συμπαραστάτης ήταν και ο σημερινός Νομάρχης Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε αναντιστοιχία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ