Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ
Διπλή επιτυχία

Στην ιστορία πέρασε το 25ο Ράλι Ντακάρ, η αυλαία του οποίου έπεσε την Κυριακή με τον καλύτερο τρόπο για τα ελληνικά χρώματα. Ο Βασίλης Ορφανός, ήταν ο θριαμβευτής από ελληνικής πλευράς, καθώς μετά από μεγάλη προσπάθεια κατόρθωσε να τερματίσει στην 34η θέση που είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη χώρα μας. Ο Ελληνας πρωταθλητής, αγωνίστηκε με μεγάλο ρίσκο αρκετές φορές στο Ράλι καθώς τα προβλήματα που συνάντησε με τη μοτοσικλέτα του (Χόντα XR 400) πάρα πολλά. Παρ' όλα αυτά κατάφερε να καταλάβει τη θέση αυτή, που είναι κατά πολύ καλύτερη από άλλες μοτοσικλέτες, σαφώς ανώτερες και από χώρες με μεγαλύτερη παράδοση στο χώρο. Παράλληλα, μεγάλη επιτυχία ήταν και η κατάκτηση της 67ης θέσης από τον Λουκά Γιαννακούλη που αγωνίστηκε με την ίδια μοτοσικλέτα.

Ο Βασίλης Ορφανός, μίλησε σε αθλητική εφημερίδα για τον άθλο του. Ο Ελληνας αθλητής τόνισε: «Δεν έχω ξαναζήσει τόσο συγκλονιστικές αγωνιστικές εμπειρίες στη ζωή μου. Ηταν ένα όνειρο, ένας στόχος ζωής, κάτι πολύ δύσκολο να οργανώσει κανείς από την Ελλάδα. Αλλά τελικά τα καταφέραμε. Τερμάτισα εμπρός από μια στρατιά από καλύτερες μοτοσικλέτες, από ΚΤΜ, από Γάλλους με μεγαλύτερη παράδοση και εμπειρία».

Σε ό,τι αφορά τους μεγάλους νικητές του δυσκολότερου Ράλι του πλανήτη, ο Χιρόσι Μασουόκα και ο συνοδηγός του Σουλτς, ήταν οι πρώτοι στα αυτοκίνητα. Μάλιστα, το δίδυμο αυτό κατάφερε να τερματίσει πρώτο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στις μοτοσικλέτες, ο Ρίτσαρντ Σάινκτ κέρδισε για τρίτη φορά στην καριέρα του το Ράλι Ντακάρ, ενώ στα φορτηγά ο Τσαγκουίνε ήταν ο πρώτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ