Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Πρωταθλητής χειμώνα ο ΠΑΟ

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν τη νίκη στα Α. Λιόσια

Sportidea

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν τη νίκη στα Α. Λιόσια
Εν μέσω εξωαγωνιστικών (με αγωνιστικές συνέπειες) καταιγίδων που συνεχίζουν να... σαρώνουν τους κόλπους του πολύπαθου εδώ και πολλά χρόνια εγχώριου ποδοσφαίρου, αναδείχτηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ο πρωταθλητής χειμώνα στην Α' Εθνική κατηγορία, μετά την ολοκλήρωση της 15ης αγωνιστικής. Το συγκεκριμένο, άτυπο τίτλο της διοργάνωσης, αλλά πολλά υποσχόμενο για τη συνέχεια, πήρε ο Παναθηναϊκός, μετά την άνετη επικράτησή του στα Ανω Λιόσια επί του Ακράτητου με 3-1 και σε συνδυασμό με το «στραβοπάτημα» του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη που αναδείχτηκε ισόπαλος με την Ξάνθη με 1-1. Ωστόσο, οι 32 βαθμοί στον πίνακα και η προσωρινή... μοναξιά της κορυφής, δεν είναι το ζητούμενο για τον προπονητή του «τριφυλλιού» Σέρχιο Μαρκαριάν. Ο Ουρουγουανός, ο οποίος από τότε που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό παραμένει αήττητος, συγκεντρώνοντας 26 βαθμούς στο πρωτάθλημα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «υπάρχει μόνο πρωτάθλημα και όχι μισός τίτλος», προσπαθώντας έτσι να κρατήσει χαμηλούς τόνους στην ομάδα του, ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Οσον αφορά στον Ολυμπιακό, φαίνεται πως στο στρατόπεδό του ισχύει η ρήση «ενός κακού μύρια έπονται». Εκτός από την απώλεια των πολύτιμων βαθμών, τα προβλήματα επεκτάθηκαν και στον ψυχολογικό τομέα της ομάδας και των φιλάθλων (ήδη έχουν αρχίσει λογιών λογιών μουρμούρες), ενώ το «κακό»... χτύπησε και στο αγωνιστικό κομμάτι καθώς τραυματίστηκαν οι Μαυρογενίδης, Πατσατζόγλου και Βενετίδης. Παρ' όλα αυτά, ο τεχνικός της ομάδας ξεκίνησε την προσπάθεια ψυχολογικής ανάτασης των παιχτών του, λέγοντάς τους χτες στην προπόνηση: «Δεν έχει κριθεί τίποτα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να πετύχουμε τους στόχους μας. Τους βαθμούς που χάσαμε, μπορούμε να τους πάρουμε αλλού».

Στο μεταξύ, «καζάνι που βράζει» θυμίζει η ΑΕΚ, η οποία την Κυριακή «στραβοπάτησε» στη Νέα Σμύρνη όπου αναδείχτηκε ισόπαλη με τον Πανιώνιο με 1-1. Τα προβλήματα που κυοφορεί η νοοτροπία της εμπορευματοποίησης που επικρατεί στο χώρο του ποδοσφαίρου, ήταν θέμα χρόνου να εκδηλωθούν στο «Δικέφαλο» και όπως είναι φυσικό σε τέτοιες περιπτώσεις, το ίδιο το άθλημα αλλά και οι πραγματικοί φίλαθλοι, είναι αυτοί που πληρώνουν το... μάρμαρο.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στον γηπεδούχο Ηρακλή και τον Αρη, που τελικά έμεινε ντέρμπι μόνο στα... χαρτιά, καθώς ο «Γηραιός» συνέτριψε τον αντίπαλό του με 4-0. Πολύτιμη νίκη, όμως, πήρε και ο τιμωρημένος ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε στο γήπεδο της Καβάλας τον ΠΑΣ Γιάννενα με 1-0. Οσον αφορά στον ΟΦΗ, πήρε μεγάλη βαθμολογική... ανάσα μετά την επικράτησή του στο Ηράκλειο επί της Καλλιθέας με 2-1. Σε άλλα παιχνίδια είχαμε Παναχαϊκή - Ιωνικός 0-0 και Αιγάλεω - Προοδευτική 1-0.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κέρασαν» με γκολ (2003-10-28 00:00:00.0)
Εξωαγωνιστικοί πρωταγωνιστές (2002-03-12 00:00:00.0)
«Κοκκίνισε» το ρετιρέ (2002-03-05 00:00:00.0)
ΧΑΝΤΜΠΟΛ (2001-03-06 00:00:00.0)
Νέο ενδιαφέρον (1998-03-04 00:00:00.0)
Ορθιος και στην Τούμπα... (1996-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ