Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Κοινή έκκληση για αλληλεγγύη στη ΛΔ της Κορέας

Την υπογράφουν οι συνδικαλιστές των ευρωπαϊκών συνδικάτων, που πήραν μέρος στην εργατική αντισύνοδο, που οργάνωσε το ΠΑΜΕ

Την αλληλεγγύη τους στο λαό της ΛΔ της Κορέας εκφράζουν με κοινή έκκλησή τους οι συνδικαλιστές από 23 διεθνείς οργανώσεις που πήραν μέρος στην εργατική αντισύνοδο, που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

Στο κείμενό τους αναφέρουν:

«Ολοι εμείς που βρεθήκαμε στην Αθήνα 23 και 24 Γενάρη 2003 προσκαλεσμένοι του ΠΑΜΕ για την "Αντισύνοδο" του ταξικού Συνδικαλιστικού Ευρωπαϊκού Κινήματος, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της ΛΔ της Κορέας και στο Συνδικαλιστικό του Κίνημα.

Ο χειμώνας του 2003 για την περιοχή της Κορέας αναμένεται δριμύς. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν στην ουσία αποκλεισμό της Λαϊκής Δημοκρατίας Κορέας από πετρέλαια και τρόφιμα. Ελπίζουν έτσι να ξεσηκώσουν το λαό της χώρας ενάντια στην κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, οι θετικές κινήσεις της Πιονγιάνγκ για επαφές και βελτίωση των σχέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας Κορέας με την Κίνα, με την Ιαπωνία, με τη Ρωσία, αλλά και τη Νότια Κορέα, ανησυχούν πολύ τους ιμπεριαλιστές στις ΗΠΑ.

Γι' αυτούς τους λόγους οι ΗΠΑ ασκούν πολύμορφες πιέσεις σε βάρος της Πιονγιάνγκ. Οι πιέσεις μέχρι τώρα είναι μόνο διπλωματικές και γίνονται με αφορμή τη δυνατότητα της ΛΔ Κορέας να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

Ολες αυτές οι απαράδεκτες κινήσεις των ΗΠΑ είναι κινήσεις με στρατηγική. Μετά το Αφγανιστάν, μετά το Ιράκ τι;

Το πιο πιθανό είναι ότι οι πιέσεις σε βάρος της Πιονγιάνγκ έχουν στόχο να φτιάχνουν το κλίμα για μελλοντική επίθεση σε βάρος της ΛΔ της Κορέας και παράλληλα στο ν' ανοίξει ο δρόμος για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε βάρος των λαών ολόκληρης της Κορεατικής Χερσονήσου.

Εμείς, λοιπόν, που είμαστε εκλεγμένοι συνδικαλιστές από χώρες της Ευρώπης καταδικάζουμε τις επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ. Καλούμε το ίδιο να κάνουν όλα τα συνδικάτα που είναι ενάντια στους πολέμους και τη βία της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού της ΛΔ της Κορέας στον αγώνα τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για την ειρήνη στην Κορεατική Χερσόνησο.

Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου της ΠΣΟ συνοδευόμενη από συνδικαλιστές της Ευρώπης ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση των συνδικάτων της Κορέας για επίσκεψη στην Πιονγιάνγκ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ