Τετάρτη 29 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ασφαλίτες και Λιμενικοί στις αίθουσες!

Σε μετωπική σύγκρουση με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται ο μεγάλος αγώνας που δίνουν για τρίτη συνεχή βδομάδα οι σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) απαιτώντας την απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου του ΥΕΝ για τη ναυτική εκπαίδευση, στο οποίο κωδικοποιούνται οι αξιώσεις της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την παραπέρα υποβάθμιση των ναυτικών σχολών και τη μετατροπή τους σε ιδιωτικά ΙΕΚ όπου θα παράγουν πειθήνιους, φτηνούς και μισοκαταρτισμένους ναυτεργάτες, χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

Οι σπουδαστές της ΑΕΝ Ασπροπύργου, που αποτελεί τη μεγαλύτερη Ακαδημία της χώρας συνεχίζουν για τρίτη βδομάδα την αποχή από τα μαθήματα, παρά το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλλει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Ενδεικτικό του πανικού που έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση ο αγώνας των σπουδαστών είναι ότι από προχτές στην Ακαδημία Ασπροπύργου, έχουν «στρατοπεδεύσει» οι δυνάμεις καταστολής. Η είσοδος της σχολής βρίσκεται υπό τον έλεγχο αστυνομικών δυνάμεων ενώ άνδρες του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται στις πόρτες των αιθουσών! Καταγγελίες από σπουδαστές κάνουν λόγο και για την παρουσία ασφαλιτών μέσα στη σχολή.

Δυναμικά συνεχίζουν και οι σπουδαστές στην Ακαδημία της Θεσσαλονίκης. Οπως αποφάσισαν στη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης, σήμερα στις 10 το πρωί θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και στη συνέχεια θα καταλάβουν συμβολικά το λιμάνι της πόλης. Ανάλογη κινητοποίηση ετοιμάζουν και σπουδαστές των Ακαδημιών της Χίου και των Οινουσσών. Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί οι σπουδαστές από τις δύο Ακαδημίες θα κάνουν πορεία στο κέντρο του νησιού και το βράδυ στις 9.30, οπότε και καταφτάνει στη Χίο το πλοίο της γραμμής, θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι.

Στο πλευρό των σπουδαστών βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί Σύλλογοι των σχολών με σχετικές αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ