Τετάρτη 29 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διώκουν απεργούς τρεισήμισι μήνες μετά την απεργία!

Ερωτηματικά προκαλεί η σπουδή των εισαγγελικών λειτουργών να ασκήσουν διώξεις εναντίον των εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, 3,5 μήνες μετά την απεργία τους που είχε ως αίτημα την καταβολή του πριμ παραγωγικότητας που τους οφείλει ο δήμος για την περίοδο 1990 - 1996. Η παρέμβαση της Εισαγγελίας γίνεται σε μια περίοδο όπου οι εργαζόμενοι εξετάζουν το ενδεχόμενο νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, αφού μέχρι σήμερα - παρά τις σχετικές κοινοβουλευτικές και άλλες ρυθμίσεις - ο δήμος αρνείται να τους καταβάλει τα οφειλόμενα.

Ο εισαγγελέας κ. Δημόπουλος που ανέλαβε την υπόθεση κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ζαχαρή, άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος των εργαζομένων με τις κατηγορίες της ρύπανσης περιβάλλοντος που αφορά τη συσσώρευση σκουπιδιών και της παράνομης βίας που αφορά στις καταλήψεις των αμαξοστασίων. Ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία και βγάζει λάδι τη διοίκηση του δήμου και την κυβέρνηση που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το πρόβλημα που ανάγκασε τους εργαζόμενους να βγουν αγωνιστικά στους δρόμους.

Επίσημα πάντως, μέχρι και χτες το βράδυ, το Σωματείο εργαζομένων δεν είχε ενημερωθεί σχετικά. Ανεξάρτητα πάντως από αυτό, την Πέμπτη στη συνεδρίαση του ΔΣ θα εξετάσει τις μορφές αντίδρασης που θα ακολουθήσει.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την πρακτική των διώξεων που έρχεται ως συνέχεια της εκδικητικής τακτικής που ακολούθησε ο δήμαρχος και τη διατηρεί μέχρι και σήμερα. Σημειώνουν ότι δήμαρχος και κυβέρνηση, με τους μηχανισμούς τους, προσπαθούν να σταματήσουν τις αγωνιστικές διεκδικήσεις, να αναχαιτίσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Ειδικά σε μια περίοδο που ετοιμάζονται να μπουν σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων προκειμένου να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους τα οποία ο δήμαρχος προσπαθεί να «υπεξαιρέσει» ανακαλύπτοντας διαρκώς νέα προσχώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ