Τετάρτη 29 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Δεν μπορεί να γίνει παραμάγαζο του ΣΥΝ

Δριμύτατη κριτική στον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρο για την απαράδεκτη προσπάθειά του να δεσμεύσει την ανώτατη συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων με ένταξη στο Φόρουμ - κατασκεύασμα του ΣΥΝ, άσκησαν χτες οι συνδικαλιστές της Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΕΕ της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ. Οπως επισήμαναν, με δεδομένο ότι στο συνδικάτο μετέχουν όλες οι τάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος είναι απαράδεκτη η πρόσδεση σε ένα κομματικό σχήμα όπως αυτό του Φόρουμ. Πολύ περισσότερο που στο χώρο των κινημάτων δεν υπάρχει μόνο του το Φόρουμ, αλλά και άλλες συσπειρώσεις και κινήματα. Υπενθύμισαν την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για ισότιμη στήριξη όλων των κινημάτων πολιτικά, οργανωτικά, οικονομικά και ζήτησαν να εφαρμόζεται χωρίς παρεκκλίσεις.

Ο ίδιος ο Σ. Παπασπύρος αντιμετώπισε απολογητικά την κριτική, ενώ αποστάσεις από τις επιλογές του προέδρου πήραν τόσο οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ όσο και ορισμένοι από την ΠΑΣΚΕ. Από το ΣΥΝ ο Η. Βρετάκος επέλεξε να φύγει από τη συνεδρίαση πριν αρχίσει η σχετική συζήτηση.

Παράλληλα με τη συζήτηση στην ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ με δελτίο Τύπου καταγγέλλει τη στάση του Σ. Παπασπύρου και τον καλεί να ανακαλέσει όσο είναι καιρός την απόφασή του για το χαράτσι των 5 ευρώ που επέβαλλε σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων για να ενισχύσει το κομματικό φόρουμ του ΣΥΝ. Με την ανακοίνωση καταγγέλλεται το φαινόμενο από τη μια ο Παπασπύρου να είναι ομοτράπεζος του Ρέππα, των βιομηχάνων και των άλλων υπουργών Εργασίας, την Πέμπτη 23 Γενάρη, και την επομένη στις 24 Γενάρη, να εμφανίζεται σαν αγωνιστής του γλυκού νερού στη συγκέντρωση του Φόρουμ του ΣΥΝ στο Ναύπλιο και μάλιστα καταγγέλλοντας το ΠΑΜΕ ότι τάχα διασπά τον αγώνα.

«Συνιστούμε, σημειώνεται, στον Σ. Παπασπύρο, που όχι μόνο διασπά αλλά κυρίως ξεπουλά τους αγώνες των εργαζομένων να σταματήσει τις γελοιότητες. Ολες αυτές οι γελοιότητες που θέλει να τις επενδύσει στις μελλοντικές του επιδιώξεις για να καταλάβει βουλευτική έδρα, να είναι σίγουρος ότι θα του βγουν μπούμερανγκ, γιατί οι εργαζόμενοι έχουν και γνώση και μνήμη και γι' αυτό θα τον "ανταμείψουν" δεόντως».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ