Παρασκευή 31 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Πολύνεκρη έκρηξη σε φαρμακοβιομηχανία

ΚΙΝΣΤΟΝ, πολιτεία της ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΡΟΛΙΝΑΣ.--

Τουλάχιστον, 3 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, 7 αγνοούνται και δεκάδες τραυματίστηκαν από έκρηξη και πυρκαγιά που ξέσπασε στη φαρμακοβιομηχανία West Pharmaceutical, στο Κίνστον της Βόρειας Καρολίνας. Ολοι οι τραυματίες, μερικοί εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, φέρουν εγκαύματα β΄ βαθμού.

Αρκετές ώρες μετά την έκρηξη, δεκάδες πυροσβέστες έδιναν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε, ενώ την ίδια στιγμή οι έρευνες για τα αίτια που - παραμένουν άγνωστα - προκάλεσαν την έκρηξη και την πυρκαγιά συνεχίζονται, αφού οι αρχικές πληροφορίες ότι η έκρηξη προκλήθηκε από τη συντριβή ενός αεροπλάνου πάνω στη φαρμακοβιομηχανία διαψεύδονται. Την ώρα της έκρηξης και της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, βρίσκονταν εκεί 150 εργαζόμενοι, πολλοί εκ των οποίων σχεδόν εκτινάχτηκαν από το ωστικό κύμα.

Από την ισχυρότατη έκρηξη στο εργοστάσιο που παράγει σήριγγες και πλαστικά ιατρικά είδη προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια σε ακτίνα 800 μέτρων, ενώ για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας του πυκνού καπνού, εκκενώθηκε όλη η περιοχή γύρω από τη φαρμακοβιομηχανία σε ακτίνα ενός μιλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ