Παρασκευή 31 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Μαζική τρομοκρατία σε βάρος των Παλαιστίνιων

Μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού καταστρέφουν αγορά στη Χεβρώνα, απλούστατα επειδή ήταν «κοντά σε κατοικίες εποίκων»!

Associated Press

Μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού καταστρέφουν αγορά στη Χεβρώνα, απλούστατα επειδή ήταν «κοντά σε κατοικίες εποίκων»!
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΧΕΒΡΩΝΑ.--

Νέες καταστροφικές επιχειρήσεις πραγματοποίησε χτες ο ισραηλινός στρατός στη Χεβρώνα, στην Τούλκαρεμ και άλλες πόλεις. Στην πρώτη περίπτωση, καταστράφηκε το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς λαχανικών - που θεωρήθηκαν... «τρομοκρατικά», ίσως; - με μπουλντόζες. Στη δεύτερη, δολοφονήθηκαν δύο Παλαιστίνιοι. Ηταν η πρώτη επιχείρηση μετά την εκλογική νίκη του Αριέλ Σαρόν και του «Λικούντ», που αποδεικνύει, αν χρειαζόταν καμία απόδειξη, ότι και η συνέχεια της πολιτικής της ισραηλινής ηγεσίας στη Μέση Ανατολή θα βασίζεται στην πολεμοκάπηλη τακτική των «προληπτικών πληγμάτων» και των «μαζικών αντιποίνων» με σκοπό, κατά τον Σαρόν, να «τσακιστεί» η παλαιστινιακή αντίσταση.

Η επιχείρηση στην Τούλκαρεμ έγινε από «μυστικούς» πράκτορες του ισραηλινού στρατού, μεταμφιεσμένους σε Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες», οι οποίοι καταδίωξαν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα «μέλη των Ταξιαρχιών του Αλ-Ακσα». Οταν οι επιβαίνοντες προσπάθησαν να κρυφτούν στο κέντρο της Τούλκαρεμ, οι Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ (μέρα μεσημέρι...) σκοτώνοντας τον 32χρονο Φαγιέζ Τζαμπέρ, τον «τοπικό ηγέτη» των Ταξιαρχιών που κατά τους Ισραηλινούς «συνδέεται άμεσα με το κίνημα Φατάχ του Γιάσερ Αραφάτ», και έναν υπάλληλο τοπικού ζαχαροπλαστείου. Λεπτομέρεια (την οποία επιβεβαιώνει ο ισραηλινός στρατός): μόνο ο ένας από τους καταδιωχθέντες ήταν οπλισμένος. Οι πράκτορες, επί τη... ευκαιρία, συνέλαβε κάπου 10 ακόμη Παλαιστινίους κατοίκους της πόλης.

Η επιχείρηση στην Τούλκαρεμ προβλήθηκε ως «προληπτικό πλήγμα» κατά των Ταξιαρχιών, που έχουν πραγματοποιήσει «τρομοκρατικές» επιθέσεις κατά του Ισραήλ. Η επιχείρηση στην Παλιά Πόλη της Χεβρώνας, ωστόσο, ήταν μια τελείως διαφορετικής τάξης επιχείρηση: επρόκειτο για μαζική τρομοκρατία κατά των Παλαιστινίων μικροπωλητών, απλούστατα επειδή στήνουν τους πάγκους τους κοντά σε κατοικίες Ισραηλινών εποίκων! Δεκάδες στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα για να απομακρύνουν τους μικροπωλητές, και στη συνέχεια μπουλντόζες κατεδάφισαν πάνω από 100 πάγκους...

Η σειρά των επιχειρήσεων «μαζικών αντιποίνων» δε σταμάτησε εκεί: στρατιώτες έκλεισαν δύο τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και ένα ραδιοφωνικό στούντιο, χωρίς να προβάλουν καμία σχετική αιτιολογία. Για να ολοκληρωθεί το πράγμα, ο ισραηλινός στρατός επέβαλε πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη.

Σε άλλες επιχειρήσεις, 20 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά την εισβολή στο βόρειο χωριό Ταμούν, κοντά στην Τζενίν, ενώ 18 άτομα συνελήφθησαν... Και, στη Γάζα, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε τρεις Παλαιστίνιους που «ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν ρουκέτα» προς τη γενική κατεύθυνση της Μπέιτ Χανούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ