Τρίτη 4 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Νέα αγροτικά συλλαλητήρια!

Σήμερα η κινητοποίηση στην Αγιά, το Σάββατο στον Τύρναβο

Συλλαλητήριο κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης γίνεται σήμερα στην Αγιά, ενώ στο τέλος της βδομάδας, το Σάββατο 8 Φλεβάρη, στον αγώνα μπαίνουν, για μια ακόμα φορά, οι αγρότες του Τυρνάβου. Οι νέες κινητοποιήσεις σε επαρχίες της Λάρισας, που γίνονται με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, έρχονται ως συνέχεια των μεγαλειωδών, παλλαϊκών συλλαλητηρίων που πραγματοποιήθηκαν στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα και στα Φάρσαλα. Η κοινή πάλη των αγροτών με τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού θα συνεχιστεί και θα συντονιστεί σε πανθεσσαλικό επίπεδο, με σχετικές αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν σε κοινές συσκέψεις εκπροσώπων δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών, εμπόρων κι άλλων μαζικών φορέων, από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς.

Στην Αγιά

Οι αγρότες της Αγιάς, που θα συμμετάσχουν, σήμερα, με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, στο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης, ζητούν αλλαγή του τρόπου παράδοσης των προϊόντων τους - ιδιαιτέρως των μήλων κι άλλων οπωροκηπευτικών, τα οποία αγοράζουν οι έμποροι, πληρώνοντας τους παραγωγούς όποτε κι όπως θέλουν - να δοθούν έγκαιρα δίκαιες αποζημιώσεις για τις καταστροφές που έχουν προκληθεί στην παραγωγή και στο φυτικό κεφάλαιο, λόγω της κακοκαιρίας και να μην εφαρμοστούν οι καταστροφικές αποφάσεις που λαμβάνονται στα πλαίσια της Ενδιάμεσης Αναθεώρησης της ΚΑΠ, της Ατζέντας 2000 και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Στον Τύρναβο

Χτες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Τύρναβο - συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, της Επιτροπής Αγώνα Τυρνάβου, του Εμπορικού Συλλόγου της επαρχίας κι άλλων φορέων - στην οποία συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την καλύτερη προετοιμασία και την επιτυχία του συλλαλητηρίου του Σαββάτου. Οι αγρότες του Τυρνάβου διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση επίδοσης των αποζημιώσεων για τις καταστροφές στις καλλιέργειες, ζητούν να παραδοθούν, αμέσως, όλες οι ποσότητες βαμβακιού που μένουν απούλητες, να επιδοτηθούν και να πληρωθούν όλοι οι παραγωγοί για όλες τις ποσότητες που παρέδωσαν, τουλάχιστον 300 δρχ. το κιλό, καθώς, επίσης, να μην εφαρμοστούν οι αντιαγροτικές προτάσεις της Κομισιόν για την Ενδιάμεση Αναθεώρηση της ΚΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ