Τρίτη 4 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Παλλαϊκός αγώνας

Στις 19 του Φλεβάρη, θα νεκρώσουν τα πάντα στο νησί

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο ενάντια στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που γίνεται στις 19 Φλεβάρη στην προκυμαία της Μυτιλήνης, απευθύνουν σε όλο το λαό της Λέσβου πλήθος μαζικών φορών - οργανώσεων, καθώς και συντονιστικές επιτροπές αγώνα του νησιού.

Συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Αγροτών, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), το Εργατικό Κέντρο, η Ομοσπονδία των ΕΒΕ, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου (ΕΑΣΛ), το Επιμελητήριο, οι Εμπορικοί Σύλλογοι και όλοι οι δήμαρχοι καλούν τον λαό του νησιού να απαιτήσει:

  • Την προστασία της αγροτικής παραγωγής, για να στηριχτεί το εισόδημα των παραγωγών, να χτυπηθεί η ανεργία και να τονωθεί η αγορά.
  • Τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, για να γίνουν τα έργα εκείνα που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και για να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές στο αγροτικό δίκτυο του νησιού.
  • Την αναβάθμιση της παρεχόμενης υγείας και παιδείας του νησιού, την αύξηση των συντάξεων των απομάχων της παραγωγής και της εργασίας.

Μετά από πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτών, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των παραπάνω φορέων και αποφασίστηκε τη μέρα του συλλαλητηρίου:

  • Να μείνουν κλειστοί οι Δήμοι και τα γραφεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων.
  • Να κλείσουν τα εμπορικά και άλλα καταστήματα.
  • Να μη λειτουργήσουν τα ελαιοτριβεία, οι βιοτεχνίες και οι δημόσιες υπηρεσίες.
  • Να απεργήσουν οι εργαζόμενοι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ