Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πορεία Κούρδων ενάντια στον πόλεμο

Με 4ωρη καθιστική διαμαρτυρία έξω απ' την Αμερικανική Πρεσβεία και με μια μαχητική πορεία, προηγουμένως, που ξεκίνησε απ' το κέντρο της Αθήνας, οι Κούρδοι της «Δημοκρατικής Λαϊκής Ενωσης» διαμαρτυρήθηκαν χτες το μεσημέρι για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης του ηγέτη τους Αμπ. Οτσαλάν και απαίτησαν να σταματήσουν τα σχέδια των Αμερικανών για τον πόλεμο στο Ιράκ.

«Εμείς οι Κούρδοι κάνουμε γνωστό ότι δε θα μείνουμε άφωνοι μπροστά στην εξόντωση του λαού μας, την οποία επιδιώκουν μέσω της εξόντωσης του προέδρου μας, και στο βρώμικο πόλεμο που θα αρχίσουν στην περιοχή ενάντια στο λαό μας και στους άλλους γειτονικούς λαούς. Θέλουμε να ζήσουμε στην πατρίδα μας, με τις οικογένειές μας, με τους φίλους μας και με τον ηγέτη μας. Γι' αυτούς τους λόγους, και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, θα είμαστε ενάντιοι στις πολιτικές του βρώμικου πολέμου», τόνισαν χτες οι Κούρδοι που ζουν - στην πλειοψηφία τους - στον καταυλισμό του Λαυρίου. Ανέφεραν ακόμη ότι ο Α. Οτσαλάν, εδώ και εννέα βδομάδες δεν έχει επικοινωνήσει καθόλου με την οικογένειά του ή τους δικηγόρους του, αφού κρατείται κάτω από αυστηρές συνθήκες απομόνωσης.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι απ' τα γραφεία του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν, στα Εξάρχεια. Με συνθήματα στη γλώσσα τους, συνθήματα υπέρ του Αμπ. Οτσαλάν και κατά των Αμερικανών και των σχεδίων τους, οι Κούρδοι πορεύτηκαν μέχρι την Αμερικάνικη Πρεσβεία, όπου έκαναν καθιστική διαμαρτυρία. Αποχωρώντας κατέθεσαν συμβολικά ένα μαύρο στεφάνι στην είσοδο της πρεσβείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ