Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ιδιωτικά και πανάκριβα ΚΤΕΟ

Η πρώτη άδεια δόθηκε χτες από τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών

Η διανομή σε ιδιώτες 45 και πλέον δισ. δρχ., που αντιστοιχούν στα ετήσια έσοδα των δημόσιων ΚΤΕΟ, αρχίζει και επίσημα με την απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει την πρώτη άδεια ίδρυσης ιδιωτικού ΚΤΕΟ.

Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, Χρ. Βερελής, η πρώτη άδεια ίδρυσης ιδιωτικού ΚΤΕΟ στην Ελλάδα χορηγείται στην εταιρία «Ι. ΚΤΕΟ Βορείου Ελλάδος ΑΕ», που εδρεύει στο Δήμο Θέρμης της Θεσσαλονίκης, ενώ μέσα στις επόμενες βδομάδες θα χορηγηθούν και άλλες άδειες ίδρυσης ιδιωτικών ΚΤΕΟ σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οσοι - υπέρμαχοι της λεγόμενης ιδιωτικής πρωτοβουλίας - σπεύσουν να επικροτήσουν την κυβερνητική απόφαση για τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, θα πρέπει να πάρουν υπόψη τους ότι ο έλεγχος του οχήματός τους θα στοιχίζει πανάκριβα, καθώς η κυβέρνηση παρέχει στους ιδιώτες το δικαίωμα να «διαμορφώνουν ελεύθερα» τις τιμές. Και επειδή υπέρτατη αρχή για κάθε «ιδιώτη επιχειρηματία» είναι το κέρδος και μόνον αυτό, είναι αυταπόδεικτο ότι το παράβολο στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ θα είναι πανάκριβο. Και αν αυτό δε γίνει από την πρώτη κιόλας περίοδο, είναι βέβαιο ότι θα γίνει στο άμεσο μέλλον, οπότε αναμένεται να υποβαθμιστούν ακόμα περισσότερο - αν δεν κλείσουν - τα δημόσια ΚΤΕΟ.

Κατά τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών, Χρ. Βερελή, με τη λειτουργία των ιδιωτικών ΚΤΕΟ θα αναβαθμιστεί ο τεχνικός έλεγχος και θα υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, «οι οποίοι σήμερα ταλαιπωρούνται, καθώς τα δημόσια ΚΤΕΟ δεν επαρκούν για τη γρήγορη εξυπηρέτησή τους». Οι ίδιες οι απαξιωτικές δηλώσεις του υπουργού για τα δημόσια ΚΤΕΟ αποκαλύπτουν ταυτόχρονα και τη μεθοδευμένη απαξίωσή τους από την κυβέρνηση, ακριβώς για να μοιραστούν στους ιδιώτες αρκετές δεκάδες δισ. δρχ. Αξιοσημείωτος είναι και ο ισχυρισμός του Χρ. Βερελή ότι με τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ «θα επιτευχθεί η εξάλειψη των φαινομένων διαφθοράς στο χώρο του τεχνικού ελέγχου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ