Σάββατο 8 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού

Εγκαινιάστηκε, παρουσία των Προέδρων της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλου και της Βουλής, Α. Κακλαμάνη, η νέα στέγη της Θεατρικής Βιβλιοθήκης του Κέντρου Μελέτης και Ερευνας του Ελληνικού Θεάτρου - Θεατρικού Μουσείου, η οποία στεγαζόταν στο κτίριο «Κωστή Παλαμά». Η νέα βιβλιοθήκη θα στεγάζεται στο 400 τ.μ. κτίριο της οδού Καραμανλάκη 7 (Πατήσια). Ωστόσο, δεν είναι η επιθυμητή λύση καθώς το Θεατρικό Μουσείο εξακολουθεί να βρίσκεται στο υπόγειο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, ενώ θα έπρεπε να συστεγάζονται. Παρότι είναι χρόνιο το πρόβλημα της στέγης του Θεατρικού Μουσείου, η πολιτεία συνεχώς κωφεύει.

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου για να μη στοιβαχτούν τα πολύτιμα βιβλία και χειρόγραφα σε κάποια αποθήκη και για να αποφύγουν το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», δέχτηκαν αυτή τη μεταστέγαση της θεατρικής βιβλιοθήκης, η οποία περιλαμβάνει σπάνιες εκδόσεις και χειρόγραφα, 34.000 περίπου τόμους για το θέατρο, που χρονολογούνται από το 1736, εκατοντάδες χειρόγραφα από το 1860, δημοσιεύματα για το θέατρο, αφίσες, κλπ.

Να ευχηθούμε, πριν και όχι μετά την «Πολιτιστική Ολυμπιάδα» -γιατί μετά δεν πρόκειται να γίνει - να βρεθεί ένας χώρος που θα ξαναενώσει το Θεατρικό Μουσείο με τη Θεατρική Βιβλιοθήκη του, ώστε το Κέντρο να λειτουργεί όπως του πρέπει και του αξίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ