Σάββατο 8 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Δυο βδομάδες προθεσμία»

Ο εκατομμυριούχος Τζορτζ Γουέιντ (Χιού Γκραντ) παίζει με τις γυναίκες. Εχει την κακιά συνήθεια να προσλαμβάνει ελκυστικές γυναίκες δικηγόρους με αμφισβητούμενα προσόντα, όσον αφορά τουλάχιστον στη νομική τους κατάρτιση και να κοιμάται μαζί τους, μέχρι αυτές να κάνουν το μοιραίο λάθος και να απολυθούν.

Αν δε βρεθεί μια ικανή δικηγόρος ο Τζορτζ θα χάσει τη δουλιά του. Σ' αυτήν ακριβώς τη δύσκολη καμπή στη ζωή του εκατομμυριούχου που ξέρει πώς βγαίνει το μεροκάματο, παρουσιάζεται η Λούσι Κέλσον (Σάντρα Μπούλοκ). Λαμπρή δικηγόρος απόφοιτος του Χάρβαρντ με οργανωτικό μυαλό και έντονη κοινωνική συνείδηση, η Λούσι δεν έχει καμιά όρεξη να δουλέψει για τα συμφέροντα του Τζορτζ. Στην πραγματικότητα, αυτό που θέλει είναι να σταματήσει την εταιρία του Τζορτζ να κατεδαφίσει ένα πολιτιστικό κέντρο, με σκοπό να χτίσουν διαμερίσματα στη γύρω περιοχή... Ε, τη συνέχεια την ξέρετε. Πρέπει να ερωτευτούν κτλ., κτλ.

Γλυκανάλατες βλακείες αμερικάνικου τύπου με αρκετή δόση σαπουνόπερας χωρίς ίχνος χιούμορ και πρωτοτυπίας. Ενας τύπος που έχει λεφτά και νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι του καπνίσει και μια ιδεαλίστρια που έρχεται να του αλλάξει τη ζωή. (Βγαλμένο μέσα από τη ζωή).

Σεναριακά και σκηνοθετικά το «Δυο εβδομάδες προθεσμία» είναι βαρετό μέχρι εκεί που δεν παίρνει και το ξεχνάς με το που θα βγεις απ' την αίθουσα. Υποκριτικά οι δυο σούπερ σταρ της παραγωγής είναι ίδιοι και απαράλλακτοι με όλες τις άλλες ταινίες που έχουν κάνει στο παρελθόν και δεν προσφέρουν κανένα ενδιαφέρον... (άντε να τη φιλήσει να τελειώνουμε).

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δείτε τη συγκεκριμένη ταινία (πεταμένα λεφτά). Αν θέλετε όμως, πραγματικά να γελάσετε μπορείτε να δείτε κάποιο δελτίο ειδήσεων και να ακούσετε αναλύσεις περί τρομοκρατίας και πολέμου.

«Two weeks notice»

Ερωτική κομεντί, αμερικανικής παραγωγής 2002. Σκηνοθεσία: Μαρκ Λόρενς. Με τους: Σάντρα Μπούλοκ, Χιού Γκραντ, Αλίσια Γουίτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ