Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Απαιτούν ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό και κάθε αρμόδιο με το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους

Τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματά της θέτει, για ακόμα μια φορά, με ανακοίνωσή της προς τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τα ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συνταξιούχων Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού.

Η Ομοσπονδία τονίζει: «Τα αιτήματά μας σας έχουν τεθεί πολλές φορές υπ' όψιν, όμως τώρα, λόγω προεκλογικής περιόδου, συστήνεται να επαναληφθούν, τόσο για τη συμπλήρωση των προγραμμάτων σας, όσο και για να δοθεί η δέουσα προσοχή από πλευράς σας, τώρα, με την ισότιμη συμμετοχή μας στην ΟΝΕ - ΕΕ ώστε να μην πεθάνουν πολλοί, ιδιαίτερα, από εμάς, από την οικονομική εξυγίανση που επιβάλλετε».

«Πρέπει να υπάρξει, δέσμευσή σας - υπογραμμίζεται - ότι αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές, θα υποστηριχτεί από όλους σας, στη Βουλή, η θεσμοθέτηση της σταδιακής, έστω, ετήσιας αναπροσαρμογής των συντάξεών μας στο 80% των μισθών συμβάσεως των "εν ενεργεία" ακτοπλόων αντιστοίχως. Το ετήσιο έστω ποσοστό να είναι τέτοιο, που να υλοποιηθεί το 80% σε χρόνο που θα επιτρέψει να το ...πάρουν οι συνταξιούχοι εν ζωή και βεβαίως να παρακολουθεί ετήσια, τις αναπροσαρμογές των μισθών των εν ενεργεία συναδέλφων μας, σε συνδυασμό με αυτές των συνταξιούχων, ώστε να αντιστοιχεί σε μια αξιοπρεπή αγοραστική αξία και δυνατότητα». Τέλος, ζητεί τη θεσμική αναβάθμιση των συνταξιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ