Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ»
Κατάργηση ειδικοτήτων και παραγωγής

Το διαβόητο πρόγραμμα απασχόλησης  ADAPT προωθεί την πολυειδίκευση

Η αντικατάσταση της ειδικότητας στους εργαζόμενους με την πολυειδίκευση και τη συνεχή κατάρτιση, σύμφωνα με τις ανάγκες των εργοδοτών και η διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας, με τη μεταφορά των παραγωγικών τμημάτων των επιχειρήσεων σε χώρες με φτηνό εργατικό δυναμικό, είναι το «μοντέλο» που πρότεινε το συνέδριο που διοργάνωσε χτες το υπουργείο Εργασίας και το Εθνικό Παρατηρητήριο Απασχόλησης, με αφορμή την ολοκλήρωση της κοινοτικής πρωτοβουλίας ADAPT (προσαρμογή).

Ενθερμος οπαδός αυτών των κατευθύνσεων, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας, στον χαιρετισμό που έκανε στο συνέδριο, μιλώντας για «13 απαραίτητες προϋποθέσεις προσαρμογής για την καταπολέμηση της ανεργίας». Στην ουσία, επανέλαβε διάφορα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν φέρει, είναι η ανακύκλωση της ανεργίας και η διάλυση της παραγωγική βάσης της χώρας, η οποία αντικαθίσταται από επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Στις εργασίες του συνεδρίου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα στον τομέα κλωστοϋφαντουργίας, στις νέες μορφές κατάρτισης και στην εξ αποστάσεων κατάρτιση, όπου εφαρμόστηκε η κοινοτική πρωτοβουλία.

Στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, παρουσιάστηκαν δύο επιχειρήσεις, μία ελληνική και μία δανέζικη, οι οποίες έφτιαξαν εργοστάσια παραγωγής σε άλλες χώρες με φτηνό εργατικό δυναμικό και κράτησαν τα εμπορικά τμήματα στις χώρες τους. Στο δεύτερο τομέα, παρουσιάστηκε το ανοιχτό πανεπιστήμιο και τέσσερα προγράμματα «κατάρτισης εξ αποστάσεως» που υλοποιούνται στη Μ. Βρετανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ