Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΟΝ ΠΑΡΝΕΣ
Εμπαιγμός από την κυβέρνηση

Οι εργαζόμενοι ζητούν επαναχορήγηση επιδομάτων, το υπουργείο Εργασίας συνιστά ...υπομονή

Τον εμπαιγμό της κυβέρνησης αντιμετώπισαν χτες οι εργαζόμενοι του ΜΟΝ ΠΑΡΝΕΣ, το σωματείο των οποίων συμμετείχε σε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, από την οποία, όμως, απουσίαζε ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος, ο ΕΟΤ.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την περικοπή πολυετών επιδομάτων και παροχών χαμηλόμισθων συναδέλφων τους και απαιτούν την επαναχορήγησή τους. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας πρότεινε στους εργαζόμενους να περιμένουν μέχρι και την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα γίνει την άλλη βδομάδα... μήπως και περιληφθούν τα επιδόματα στη σύμβαση!!!.

Να σημειωθεί ότι οι περικοπές αυτές υποδείχτηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο, με έγγραφό του, «διαπίστωσε» ότι κάποιες κατηγορίες εργαζομένων λαμβάνουν επιδόματα από το 1984 -1991 με αποφάσεις του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, οι οποίες «εκδόθηκαν πέραν νομοθετικής εξουσιοδότησης». Για το λόγο αυτό και το Γενικό Λογιστήριο αποφάσισε ότι θα πρέπει να περικοπούν.

Η περικοπή αυτή, όπως τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων Καζίνο - Ξενοδοχείου και Τελεφερίκ Πάρνηθας, σημαίνει την περικοπή 30.000 - 70.000 δρχ. για 40 με 50 εργαζόμενους του ξενοδοχείου!

Οι εργαζόμενοι, μετά και την τριμερή σύσκεψη, βρίσκονται σε αναμονή και σε περίπτωση που δεν περιληφθούν τα επιδόματα στη συλλογική σύμβαση δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπίσουν τις κατακτήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ