Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
Κατασκευαστικά προβλήματα στο Γυμνάσιο - Λύκειο

Τα κατασκευαστικά προβλήματα που έχουν προκύψει στο Γυμνάσιο - Λύκειο Λίμνης Ευβοίας επισημαίνουν σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για τον υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, ενώ συγχρόνως τον καλούν να καταθέσει και σχετικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, το Γυμνάσιο - Λύκειο Λίμνης - έργο που η κατασκευή του άρχισε το 1990 και ολοκληρώθηκε το 1993 - είναι σχολείο που εξ αρχής παρουσίαζε προβλήματα. «Δέκα χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του, το έργο δεν έχει παραλειφθεί από το Δήμο Λίμνης, ενώ η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας, λόγω των κακοτεχνιών και ελλείψεων που διαπιστώθηκαν, επέβαλε πρόστιμο στην ανάδοχο κοινοπραξία Στ. Πασσάς - Γ. Σιδέρης - Εμμ. Σκουλάς που κηρύχτηκε και έκπτωτη», τονίζουν.

Πριν ορισμένα χρόνια - σημειώνουν - ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και φορείς της Λίμνης είχαν ξεσηκωθεί λόγω των εμφανιζόμενων ρηγματώσεων στο κτίριο, καθιστώντας το επικίνδυνο για την ασφάλεια και τη ζωή των εκατοντάδων μαθητών και των διδασκόντων. Τότε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας αναγκάστηκε να αναθέσει σε γραφείο Στατικών και Γεωτεχνικών Μελετών μελέτη για τη στατικότητα του σχολείου. Τα πορίσματα αυτής της μελέτης ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις ανησυχίες και τους φόβους των κατοίκων από τα διαπιστωμένα «προβλήματα καθιζήσεων και ρηγματώσεων στο αριστερό και μεσαίο τμήμα του κτιρίου». Μέχρι σήμερα το υπουργείο Παιδείας δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για το πρόβλημα, τον έλεγχο και τον καταλογισμό ευθυνών.

Ετσι, ρωτούν τον υπουργό Παιδείας σε τι ενέργειες θα προχωρήσει η κυβέρνηση για να αποκατασταθεί η ασφάλεια του κτιρίου και η εμπιστοσύνη μαθητών και γονιών και αν θα δώσει εντολή ελέγχου και καταλογισμού ευθυνών για τις κακοτεχνίες και ελλείψεις που διαπιστώθηκαν ότι υπήρξαν από πλευράς κατασκευάστριας κοινοπραξίας ή και πλημμελούς ελέγχου των αρμόδιων υπηρεσιών.

Επίσης, καλείται ο υπουργός να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής όλα τα έγγραφα υλοποίησης του έργου και τη σχετική αλληλογραφία μεταξύ κατασκευαστικής εταιρίας - Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Εύβοιας, καθώς και τις μελέτες εδάφους πριν την έναρξη κατασκευής του σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ