Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Οχι στον πόλεμο και την υποβάθμιση της Παιδείας

(Της ανταποκρίτριας μας).--

Απόφαση για συμμετοχή στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 15 Φλεβάρη, πήρε το Συντονιστικό Σχολείων Ηρακλείου, μετά από κοινή συνεδρίαση των εκλεγμένων μαθητικών συμβουλίων, τεσσάρων ΤΕΕ και τεσσάρων ΕΛ(1ο, 2ο, 5ο, 6ο ΤΕΕ, 3ο, 13ο, ΕΛ, Ενιαίο Λύκειο Γαζίου και Αγίου Μύρωνα).

Οι μαθητές αποφάσισαν να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση που καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου το Σάββατο, στην πλατεία Ελευθερίας στις 12 το μεσημέρι, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον πόλεμο των Αμερικανών σε βάρος του ιρακινού λαού.

Οι μαθητές αποφάσισαν, επίσης, με αφορμή τη Σύνοδο των υπουργών Παιδείας στην Αθήνα, στις 28 Φεβρουαρίου, να πραγματοποιήσουν - την ίδια μέρα - μαθητική πορεία στο Ηράκλειο.

Το Συντονιστικό Σχολείων Ηρακλείου με ανακοίνωσή του, καταδικάζει τον πόλεμο και απαιτεί καμιά συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν, να κλείσει η βάση της Σούδας και να γυρίσουν πίσω τα ελληνικά πλοία.

Επίσης, απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση, τα χρήματα που δίνονται για τα εκστρατευτικά Σώματα να δοθούν για τις ανάγκες της Παιδείας, διεκδικώντας 15% για την Παιδεία, Ενιαίο Δωδεκάχρονο σχολείο, κατάργηση του σχολικού κανονισμού, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ