Κυριακή 16 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Την άποψη του ΚΚΕ για το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου Γεωργίας και τις προτάσεις του Κόμματος για την ανάπτυξη της Γεωργίας αναπτύσσει με επιστολή του προς την Επιστημονική Επιτροπή ο Γιάννης Σφυρής, εκ μέρους του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η επιστολή αποτελεί απάντηση σε πρόσκληση της Επιτροπής προς το ΚΚΕ να πάρει μέρος σε συνάντηση - διάλογο για τα ζητήματα της γεωργίας, προφανώς στα πλαίσια των «κοινωνικών διαλόγων» που κάθε τόσο ανοίγουν οι κυβερνώντες -είτε απευθείας είτε μέσω διαφόρων φορέων- προκειμένου να εξασφαλίσουν και με διαδικασίες... κοινωνικής συναίνεσης την αποτελεσματικότερη επιβολή της πολιτικής τους.

«Το ΚΚΕ -σημειώνεται στη συνοδευτική επιστολή- έχει αντίθετη πολιτική με την πολιτική της κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων που θεωρούν μονόδρομο την ΚΑΠ και τον ΠΟΕ και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εκφράζουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου» και συνεχίζει:

«Με βάση τα παραπάνω εξ αντικειμένου δεν μπορεί να υπάρξει διακομματική συναίνεση, τουλάχιστον με το ΚΚΕ, πράγμα το οποίο ίσως είναι εφικτό με άλλες πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούν ίδια ή παραπλήσια με την κυβέρνηση συμφέροντα, αλλά για μικροκομματικούς ψηφοθηρικούς λόγους, προσποιούνται ότι διαφωνούν.

Πολύ φοβούμαστε ότι και η επιτροπή σας θα χρησιμοποιηθεί από το υπουργείο Γεωργίας σαν μηχανισμός αντίστοιχος του αποτυχημένου ΣΑΠ, με στόχο να βρει συνενόχους και να εγκλωβίσει αποτελεσματικότερα τους μικρομεσαίους αγρότες στην αντιαγροτική πολιτική». Και η επιστολή καταλήγει: «Ευχαριστούμε για την πρόσκλησή σας να συναντηθούμε, αλλά εκτιμούμε ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας για μια τέτοια συνάντηση. Μια συνάντηση για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους ή λόγους δημοσίων σχέσεων, όχι μόνο δε θα διαφωτίσει το θέμα, αλλά θα το συσκοτίσει και θα δημιουργήσει συγχύσεις, στις οποίες δε θα θέλαμε να συμβάλλουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ