Σάββατο 15 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Συμπαράσταση στο λαό της Βενεζουέλας

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κ. Αλυσσανδράκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Παρεμβαίνοντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πλαίσια της συζήτησης για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Αλυσσανδράκης ανέφερε τα εξής:

Εκ μέρους του ΚΚΕ χαιρετίζω τη μεγάλη νίκη του λαού της Βενεζουέλας, κατά των υπονομευτών της δημοκρατίας και του συντάγματος, ντόπιων και ξένων. Ενα χρόνο μετά την αποτυχία του αμερικανοκίνητου πραξικοπήματος, που έγινε με τη σιωπηρή ανοχή της ΕΕ και την ανοιχτή στήριξη της Ισπανίας που είχε τότε την προεδρία, οι εχθροί της προόδου, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης προσπάθησαν και πάλι να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Τσάβες και τη συνταγματική τάξη, με την απεργία των εργοδοτών. Το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να δώσουν ένα μεγάλο χτύπημα στην οικονομία της χώρας, πριν τραπούν σε άτακτη υποχώρηση.

Η εποχή που οι ιμπεριαλιστές επέβαλαν παντού δικτατορίες έχει περάσει. Οι λαοί της Βενεζουέλας, της Κολομβίας, του Εκουαντόρ, της Βολιβίας, της Βραζιλίας, της Αργεντινής, της Ουρουγουάης, όλης της Λατινικής Αμερικής, δυναμώνουν τον αγώνα τους για δημοκρατία και κοινωνικές αλλαγές. Σε όλους αυτούς εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ