Τρίτη 18 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βρετανική η «Αρκτος»

Η βρετανική ταινία «In this World» του Μάικλ Γουίντερμποτομ, που αφηγείται την ιστορία δύο Αφγανών προσφύγων, κέρδισε τη «Χρυσή Αρκτο» της 53ης Μπερλινάλε, ενώ οι τρεις πρωταγωνίστριες της ταινίας «Οι Ωρες» (του, επίσης, Βρετανού Στίβεν Ντάλντρι) Μέριλ Στριπ, Τζουλιάν Μουρ και Νικόλ Κίντμαν, δόθηκε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας. Η ταινία αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών, με βάση την ιστορία της Βιρτζίνια Γουλφ.

Ο Μάικλ Γουίντερμποτομ ακολουθεί με την κάμερά του τα βήματα δύο Αφγανών που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στη Δύση. Ο σκηνοθέτης, εξηγώντας γιατί ασχολήθηκε με το θέμα αυτό, δήλωσε πως ένας λόγος είναι η αυξανόμενη εχθρότητα των κοινωνιών απέναντι στους μετανάστες.

Το βραβείο της καλύτερης ανδρικής ερμηνείας δόθηκε στον Σαμ Ρόκγουελ για την ερμηνεία του στην ταινία «Εξομολογήσεις ενός επικίνδυνου μυαλού», στην πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Τζορτζ Κλούνι.

Την «Αργυρή Αρκτο» απέσπασε η ταινία «Adaptation» του Σπάικ Τζόνζι με πρωταγωνιστές τον Νίκολας Κέιτζ και την Μέριλ Στριπ. Το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας κέρδισε ο Γάλλος Πατρίς Σερό για την ταινία «Ο αδερφός του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ