Τρίτη 18 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παγκόσμια αντιπολεμική «Λυσιστράτη»

Το «Σχέδιο Λυσιστράτη» είναι μια κραυγή ενάντια στον πόλεμο κατά του Ιράκ, που οργανώνουν άνθρωποι του θεάτρου σε όλον τον κόσμο, με θέμα την αντιπολεμική «Λυσιστράτη». Στο σχέδιο, συμμετέχουν θέατρα από 368 πόλεις σε 31 χώρες. Στις 3 Μαρτίου αυτά τα θέατρα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον τρόπο που ξέρουν. Στόχος τους είναι να ακουστεί μια δυνατή φωνή διαμαρτυρίας και να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση των ανθρωπιστικών οργανώσεων, που συντρέχουν το δοκιμαζόμενο ιρακινό λαό.

«Lysistrata Project», ονομάστηκε η αντιπολεμική εκδήλωση, που οργανώνει η ένωση «Theater against the war», με έδρα τη Ν. Υόρκη. Δεν είναι η πρώτη φορά που η αριστοφανική κωμωδία εμπνέει μια αντιπολεμική εκδήλωση στην Αμερική. Στη δημιουργία του «Lysistrata Project», πρωτοστάτησε η θεατρική συγγραφέας Κάθριν Μπλουμ.

Η Αννα Φόνσου αποδέχτηκε την πρόταση να εμψυχώσει την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου, στο πρώην Βασιλικό Θέατρο. Το ΚΘΒΕ καλεί όλους τους ανθρώπους του θεάτρου, αλλά και της Θεσσαλονίκης, να προτείνουν σύντομα δρώμενα για την εκδήλωση αυτή, που να στρέφονται κατά προτίμηση γύρω από τη Λυσιστράτη. Οι προτάσεις μπορούν να κατατίθενται στο ΚΘΒΕ, το συντομότερο, ώστε να καταλήξουν στη διοργάνωση μιας δυναμικής εκδήλωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ