Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
«Συναγερμός» για την Παιδεία στις 28 Φλεβάρη και 1 Μάρτη

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη μαζική συμμετοχή των μαθητών στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 15 Φλεβάρη
Στιγμιότυπο από την πρόσφατη μαζική συμμετοχή των μαθητών στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 15 Φλεβάρη
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 28 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, με πορεία στο υπουργείο Παιδείας, στη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ, απευθύνουν οι εκπαιδευτικοί φορείς που το συνδιοργανώνουν. Πρόκειται για το Συντονισμό των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου, Συντονισμό Φοιτητικών Συλλόγων, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, Ομοσπονδίες και Ενώσεις Γονέων, Σύλλογο Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών, Σύλλογο Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών και την Πανελλήνια Ενωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών.

Οι παραπάνω φορείς απευθύνουν κάλεσμα καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ και διεκδίκησης ενιαίας δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, χωρίς διαχωρισμό ΑΕΙ - ΤΕΙ, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525, 2640 και 2986, όχι στην αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση των σχολείων - πανεπιστημίων - εκπαιδευτικών, σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, πτυχία για δουλιά, όχι στη λιτότητα και στις περικοπές - αύξηση των δαπανών στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, όχι στην εμπορευματοποίηση και ενταντικοποίηση των σπουδών.

Οι ίδιοι φορείς καλούν σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τη Σύνοδο Υπουργών Παιδείας στη 1 και 2 Μάρτη. Θυμίζουμε ότι η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» έχει προγραμματίσει ήδη παλλαϊκό συλλαλητήριο για την Παιδεία την 1 Μάρτη στην Αθήνα, ενώ διαδηλώσεις προετοιμάζονται και σε άλλες πόλεις.

  • Πανελλαδικό συλλαλητήριο επίσης, στην πλατεία Συντάγματος, διοργανώνουν την Παρασκευή 28 Φλεβάρη, στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Συντάγματος, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΣΕΠ ΤΕΙ, ΠΟΣΔΕΠ και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων ενάντια στη Σύνοδο Υπουργών Παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια μέρα διευκολυντικές στάσεις εργασίες έχουν κηρύξει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ