Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δραστηριοποιούνται οι μαζικοί φορείς

Κινητοποιήσεις κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα πραγματοποιηθούν και στους νομούς της Θεσσαλίας την Παρασκευή 28 Φλεβάρη. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στη Λάρισα εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, υπογράμμισαν την ανάγκη της μαζικής και δυναμικής συμμετοχής των εργαζομένων και της νεολαίας στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην πόλη, ώστε να εκφραστεί η λαϊκή αντίθεση στην πολιτική υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Αναφέρθηκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα υποδομής που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση στο νομό - χρειάζεται, π.χ., να κατασκευαστούν, άμεσα, 50 νέες αίθουσες και νέες φοιτητικές εστίες στο ΤΕΙ Λάρισας - και στα γενικότερα αιτήματα για την Παιδεία, όπως να καταργηθεί η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, να θεσπιστεί Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο, ν' απεξαρτηθούν το Πρόγραμμα και οι Εξετάσεις του Λυκείου από το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, να είναι Ενιαία, Δημόσια και Δωρεάν η Ανώτατη Εκπαίδευση, να αυξηθούν οι δαπάνες για την Παιδεία κ.ά.

Συλλαλητήριο για την Παιδεία διοργανώνουν την ίδια μέρα και οι μαζικοί φορείς της Καρδίτσας. Για την καλύτερη προετοιμασία του, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, των σπουδαστών και των μαθητών, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, της Ομοσπονδίας ΕΒΕ, της Επιτροπής Ειρήνης, της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» κ.ά.

Σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, με πρωτοβουλία της Τοπικής Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, γίνεται σύσκεψη εκπροσώπων μαζικών φορέων, στην οποία αναμένεται ν' αποφασιστεί η διοργάνωση κινητοποίησης για την Παιδεία και στο Βόλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ