Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συλλυπητήρια φορέων

«Εφυγε από τη ζωή ένας μεγάλος καλλιτέχνης, που συμπορεύτηκε με το εργατικό λαϊκό κίνημα της πατρίδας μας», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, αποχαιρετώντας τον «σύντροφο, που θα μείνει πάντα στη σκέψη μας ως σεμνός αγωνιστής του λαού μας».

  • «Ο Τίτος Βανδής», σημειώνει ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ, «υπήρξε εξαίρετος καλλιτέχνης, ηθοποιός, σπουδαίος πνευματικός άνθρωπος, πρωτοπόρος στους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Ηταν πάντοτε παρών στους μεγάλους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες του φιλειρηνικού κινήματος και για μεγάλο διάστημα διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Διανοουμένων - Καλλιτεχνών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. Θα ζει στη μνήμη μας και στους καθημερινούς μας αγώνες με το παράδειγμά του σαν καλλιτέχνη - πνευματικού ανθρώπου στην υπηρεσία του λαού».
  • Τη θλίψη του για το θάνατο του Τίτου Βανδή, «που τίμησε σε όλη του τη ζωή την τέχνη του ηθοποιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος.
  • «Με την τέχνη του, ο Τίτος Βανδής όχι μόνο ανύψωσε το θέατρο, αλλά και διαπαιδαγώγησε πολλές γενιές στα ιδανικά της αγωνιστικότητας και της ανθρωπιάς», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.
  • Με ψήφισμά του, το ΚΘΒΕ αποφάσισε να τηρηθεί αύριο ενός λεπτού σιγή στις σκηνές του, τιμώντας τη μνήμη του Τ. Βανδή, ο οποίος «με το σπάνιο ταλέντο του, τη σημαντική διεθνή καλλιτεχνική πορεία του, την πολύπλευρη, δυναμική προσωπικότητά του και το ξεχωριστό του ήθος τίμησε με τη συνεργασία του το ΚΘΒΕ από το 1987 έως το 1990».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ