Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΨΑΡΑΔΕΣ
Βγήκαν στα... λιμάνια

Αγωνιστική κάθοδο πραγματοποίησαν χτες οι ψαράδες της Αττικής, Θεσσαλονίκης και Πιερίας, διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους. Κινητοποιήσεις έγιναν στη διάρκεια της χτεσινής μέρας, στα λιμάνια της Σαλαμίνας, της Αίγινας, της θεσσαλονίκης, των Νέων Μουδανιών και της Κατερίνης και οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα.

Χτες, στο λιμάνι της Σαλαμίνας δίπλα από την ιχθυαγορά συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί αντιπροσωπείες των απεργιακών επιτροπών ψαράδων από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και των γύρω νήσων. Οι εκπρόσωποι των ψαράδων συζήτησαν την άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο τους, εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Μιας πολιτικής που τους οδηγεί στο μαρασμό και στον αφανισμό. Οι συγκεντρωμένοι εξέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο θα επιδώσουν σήμερα στον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου Γεωργίας, ενώ εξέφρασαν τη διάθεσή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Από χτες το πρωί στα περισσότερα λιμάνια της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, στα σκάφη των ψαράδων κυμάτιζαν μαύρες σημαίες και πανό διαμαρτυρίας. Στην Αίγινα, όπως μας δήλωσε ο Χρήστος Σιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου Ψαράδων, που αριθμεί 200 μέλη περίπου, οι ψαράδες συγκεντρώθηκαν από το πρωί στο λιμάνι και θα παραμείνουν ως και σήμερα το βράδυ, που λήγει η διήμερη κινητοποίησή τους. Παράλληλα, μας επισήμανε τη μεγάλη αδικία που υφίστανται οι ψαράδες από την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Μια πολιτική η οποία ευνοεί τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές ψαριών, περιορίζει την αλιευτική δραστηριότητα και απαγορεύει τον εκσυγχρονισμό των μικρών και μεσαίων αλιευτικών σκαφών. Το υποκριτικό της υπόθεσης είναι ότι αυτό γίνεται στο όνομα της προστασίας των ιχθυοαποθεμάτων και με την ίδια πρόφαση έρχονται από την ΕΕ, ακόμα πιο ολέθρια μέτρα για τους μικρομεσαίους ψαράδες της Μεσογείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ