Κυριακή 2 Μάρτη 2003 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Ξεμπρόστιασμα της «μαύρης» προπαγάνδας των ΗΠΑ από διαδικτυακό τόπο

Ολα τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί από ραδιοερασιτέχνες υποδείχνουν ότι ένας μυστηριώδης νέος ιρακινός ραδιοσταθμός είναι στην πραγματικότητα μια πηγή «μαύρης» προπαγάνδας της CIA. Πρόκειται για το «Ράδιο Τίκριτ», που άρχισε να εκπέμπει στις αρχές Φλεβάρη, με το γνωστό φιλοκυβερνητικό προφίλ των άλλων σταθμών του καθεστώτος Σαντάμ Χουσεΐν. Μάλιστα, το όνομα του σταθμού είναι το όνομα της ιρακινής πόλης στην οποία γεννήθηκε ο Σ. Χουσεΐν, καθώς και αρκετά μέλη της κυβέρνησής του.

Ξαφνικά, όμως, στις 15 του Φλεβάρη, το «Ράδιο Τίκριτ» έκανε στροφή 180 μοιρών με εκπομπές για τη φτώχεια του ιρακινού λαού, με προτροπές προς τους Ιρακινούς στρατιώτες να αρνηθούν να εκτελέσουν «τις διαταγές του τυράννου», να «φανούν γενναίοι πριν είναι πολύ αργά» κτλ. Ο Μίκα Μακελάινεν, που συντηρεί έναν διαδικτυακό τόπο αφιερωμένο στην ανίχνευση των σημείων εκπομπής των ξένων ραδιοσταθμών, υποστηρίζει ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για «μαύρη επιχείρηση» της αμερικανικής CIA και όχι για πραγματικό ιρακινό ραδιοσταθμό που άλλαξε πολιτική στάση.

Το «Ράδιο Τίκριτ» εκπέμπει σε συχνότητα που είναι πολύ κοντά σε αυτή που χρησιμοποιούν δύο ραδιοσταθμοί που διευθύνονται από Ιρακινούς αντικαθεστωτικούς, και συγκεκριμένα την ομάδα «Ιρακινό Εθνικό Σύμφωνο», που πιστεύεται ότι χρηματοδοτείται από τη CIA. Η ισχύς του «Ράδιο Τίκριτ» είναι επίσης παρόμοια με αυτών των δύο ραδιοσταθμών, που σημαίνει ότι μπορεί να πρόκειται για τις ίδιες εγκαταστάσεις, οι οποίες βρίσκονται στο γειτονικό Κουβέιτ. Σαν να μην έφτανε αυτό, το «Ράδιο Τίκριτ» εκπέμπει μόνο το δίωρο που δεν εκπέμπουν οι άλλοι δύο ραδιοσταθμοί...

Επισκέπτης του διαδικτυακού τόπου του Μακελάινεν ισχυρίζεται μάλιστα ότι ανέλυσε τη φωνή του κύριου εκφωνητή του «Ράδιο Τίκριτ» και διαπίστωσε ότι είναι η ίδια με εκείνη του εκφωνητή του φανερού ραδιοσταθμού προπαγάνδας των ΗΠΑ, που ονομάζεται «Ραδιόφωνο Πληροφοριών» και εκπέμπει από αεροπλάνα τα οποία πετάνε κοντά στα σύνορα του Ιράκ, τεχνική που οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν και στον πόλεμο κατά του Αφγανιστάν.

Γιατί βιάστηκαν οι ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να εκθέσουν το μυστικό προπαγανδιστικό ραδιοσταθμό τους αντί να τον χρησιμοποιήσουν για επίδραση στις μάζες την κατάλληλη χρονική στιγμή, δε θα το μάθουμε μάλλον ποτέ. Παράλληλα, η ψυχολογική επίθεση ενάντια στο Ιράκ ξεδιπλώνεται από όλα τα μέσα υψηλής τεχνολογίας, με βομβαρδισμό κυβερνητικών αξιωματούχων του Ιράκ με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που περιέχουν απειλές και προτροπές, μηνύματα SMS στα κινητά τους κτλ. Είναι μάλλον η πρώτη φορά, που η ίδια η τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να διεξάγουν με μεγαλύτερη επιτυχία τη στρατιωτική τους εκστρατεία πλανητικής κυριαρχίας, στρέφεται ενάντιά τους στα χέρια τρίτων, αποκαλύπτοντας ένα μέρος από τις τεχνικές και τις μεθόδους τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ