Κυριακή 2 Μάρτη 2003 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαζική συμμετοχή

Το μεγάλο πλήθος εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων κι άλλων μαζικών φορέων που πήραν μέρος στις συσκέψεις της Λάρισας και των Τρικάλων, αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων της πόλης και του χωριού σ' αυτούς τους δυο νομούς της Θεσσαλίας, όχι μόνο συνειδητοποιεί την ανάγκη συντονισμού της λαϊκής δράσης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά είναι κι αποφασισμένη να συμμετάσχει στον κοινό αγώνα.

Στη σύσκεψη της Λάρισας συμμετείχαν εκπρόσωποι 87 φορέων.

Συγκεκριμένα μετείχαν εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων Λάρισας, Ελασσόνας και Φαρσάλων, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, της Ομοσπονδίας ΕΒΕ, του Εμπορικού Συλλόγου.

Επίσης, πήραν μέρος εκπρόσωποι της Νομαρχίας, 11 δήμων και 2 κοινοτήτων του νομού. Ανάμεσά τους οι αντιδήμαρχοι Λάρισας Π. Σάπκας και Β. Καραΐσκος, οι δήμαρχοι Γιάννουλης Δέσποινα Αράπκουλε, Νέσσωνα Ν. Γερογιάννης, Κοιλάδας Θ. Μπάρδας, Ολύμπου Κ. Σιαμάτρας, Κάτω Ολύμπου Ν. Βαλσαμόπουλος, καθώς και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Αμπελακίων Γ. Ζαχαριάδης και Βερδικούσιας Γ. Σάκκας.

Συμμετείχαν, ακόμα, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Π. Μολυβδάς, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Θ. Νταφούλης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Γ. Μπαλασούλης, καθώς και εκπρόσωποι της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», της Ενωσης Γονέων, του Συλλόγου Γυναικών, του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ.

Επίσης, εκπρόσωποι της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και των διοικήσεων 29 πρωτοβάθμιων εργατικών και συνταξιουχικών συνδικαλιστικών οργανώσεων που ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου, καθώς και 9 σωματείων και συλλόγων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας ΕΒΕ.

Τέλος, συμμετείχαν εκπρόσωποι 10 πρωτοβάθμιων αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών.

Ανάλογη ήταν η συμμετοχή στα Τρίκαλα. Ανάμεσα στους άλλους παραβρέθηκαν ο Νομάρχης Τρικάλων Ηλ. Βλαχογιάννης, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι και μέλη των διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, του Εμπορικού Συλλόγου, της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη», της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Αλληλεγγύη».

Επίσης, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, του Ιατρικού Συλλόγου, του Επιμελητηρίου, του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, του Κτηνοτροφικού Συλλόγου, του Συνδικάτου Οικοδόμων, των Σωματείων Αυτοκινητιστών, Ραδιοηλεκτρικών, Αρτοποιών, Ψυκτικών, Ζαχαροπλαστών, Επιπλοποιών - Ξυλουργών, Κουρέων - Κομμωτών, Μηχανοσιδηρουργών, Εργαζόμενων στο Εργοστάσιο Γάλακτος, Μικροπωλητών Βιομηχανικών Ειδών, Εστιατόρων, κ.α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε! (2005-02-26 00:00:00.0)
Δυναμικό «παρών»! (2004-11-16 00:00:00.0)
«Εντός ολίγου, επιστρέφουμε δριμύτεροι»! (2001-12-13 00:00:00.0)
Αντιπολεμικός ξεσηκωμός (2001-10-04 00:00:00.0)
Παλλαϊκό αγωνιστικό προσκλητήριο (1998-05-20 00:00:00.0)
"Πυρετός" προετοιμασίας (1996-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ