Τρίτη 13 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
"Πυρετός" προετοιμασίας

Θεσσαλία, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία δίνουν το αγωνιστικό "παρών" για τις 19 του Φλεβάρη

"Πυρετός" προετοιμασίας επικρατεί στις επαρχίες και τα χωριά της Θεσσαλίας, για την επιτυχία των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων, που ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Φλεβάρη.

Οι αγρότες των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Λάρισας - μέσα στη βδομάδα αναμένεται να ληφθεί απόφαση και για τη Μαγνησία - θα πραγματοποιήσουν μαχητικά συλλαλητήρια κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Οι κινητοποιήσεις έχουν προειδοποιητικό χαρακτήρα προς την κυβέρνηση και τον νέο υπουργό Γεωργίας, Στ. Τζουμάκα - όπως δηλώνουν στελέχη του αγροτικού κινήματος της περιοχής - θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν, αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς.

Ιδιαίτερη σημασία δίνει το αγροτικό κίνημα της Θεσσαλίας στην ανάγκη συντονισμού των αγώνων και στην εξασφάλιση της αλληλεγγύης και συμπαράστασης σ' αυτόν των άλλων λαϊκών τάξεων. Ετσι, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων "Η Ανοιξη" συγκάλεσε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου της πόλης, της Ομοσπονδίας ΕΒΕ, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συνδέσμου Επιστημόνων και της ΕΛΜΕ Τρικάλων, όπου συζητήθηκε ακριβώς αυτό το θέμα.

Μιλώντας στη σύσκεψη ο Σπ. Τσιοτινός,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα της αγροτιάς, τονίζοντας ότι όλες οι δυναμικές καλλιέργειες οδηγούνται πλέον στην καταστροφή, ενώ η κτηνοτροφία ήδη αφανίζεται. Υπογράμμισε ότι οι ευθύνες γι' αυτές τις εξελίξεις βαρύνουν αποκλειστικά την πολιτική της ΕΕ, την οποία εφαρμόζουν, δουλικά, οι ελληνικές κυβερνήσεις, προκαλώντας συρρίκνωση της παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος και το ξεκλήρισμα χιλιάδων αγροτών από τη γη τους.

Μοναδικός δρόμος - τόνισε - για ν' απεμπλακούμε από αυτή την τραγική κατάσταση είναι αυτός της ανάπτυξης ενός μαζικού, αγωνιστικού, ταξικού κινήματος της αγροτιάς και η δημιουργία ενός κοινού μετώπου αντίστασης και πάλης, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, όλων των άλλων εργαζομένων, των ΕΒΕ, των εμπόρων, των επιστημόνων, όλου του λαού.

Την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, τονίζοντας ότι η δραστική μείωση του αγροτικού εισοδήματος έχει άμεσες και τραγικές επιπτώσεις σ' όλες τις άλλες λαϊκές τάξεις και γενικότερα στην εθνική οικονομία. Τέλος, δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις επαφές για να βρεθούν συγκεκριμένοι τρόποι στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ετοιμάζεται και η Δ. Ελλάδα

Ανάλογο κλίμα προετοιμασίας επικρατεί στην Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, όπου οι δύο Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, αντίστοιχα, πήραν αποφάσεις για την πραγματοποίηση νέων αγροτικών συλλαλητηρίων στις 19 του Φλεβάρη.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει πως οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν των αγώνα ενάντια στον αφανισμό της αγροτιάς και τις αντιαγροτικές - αντικτηνοτροφικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης. Επίσης, τονίζει ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν πήραν μέχρι τώρα καμία απάντηση από την κυβέρνηση, πάνω στα συγκεκριμένα αιτήματά τους, παρά μόνο εισέπραξαν πλήρη αδιαφορία. Η ΟΑΣ Ηλείας απευθύνει κάλεσμα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν μαζικά με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο συλλαλητήριο, που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία του Πύργου.Επίσης, καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους, Συνεταιρισμούς και Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών να στρατευτούν σ' αυτή την προσπάθεια, και ακόμα τους δημάρχους, κοινοτάρχες, Eργατικά Kέντρα, Eμπορικούς Sυλλόγους και τους άλλους μαζικούς φορείς να εκδηλώσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Σε ανακοίνωση ακόμα, που εξέδωσε η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ,απευθύνεται κάλεσμα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νομού να αγωνιστούν μαζί με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας, ώστε να ανατραπούν τα αντιαγροτικά μέτρα και να αλλάξει η υπάρχουσα άσχημη κατάσταση προς το καλύτερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ