Τρίτη 13 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Για το δίκιο του λαού

Αποσπάσματα από το χαιρετισμό του Στ. Λουκά, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ

"Αγαπημένε μας σύντροφε Μήτρο, είμαστε εδώ όλοι όσοι σε γνώρισαν και σ' αγάπησαν, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, το Κόμμα, οι συναγωνιστές σου, οι απλοί άνθρωποι της πόλης, για την οποία αγωνίστηκες πάνω από 30 χρόνια.

Είμαστε εδώ, όχι για να σου απευθύνουμε λόγια τελευταίου αποχαιρετισμού, μα για να τιμήσουμε το παράδειγμα και την προσφορά σου στους αγώνες του Κόμματος, του λαού, την ακούραστη προσπάθειά σου, μέσα από το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να αντιμετωπιστούν, όσο γίνεται σ' αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα, τα λαϊκά προβλήματα. Η ζωή και το έργο σου μένουν για πάντα ζωντανή παρουσία για να δείχνουν ότι οι λαϊκές κατακτήσεις μπορούν να υπάρχουν μόνο μέσα από σκληρούς αγώνες, στηριγμένους στις αρχές που στηρίχτηκες σ' όλη την πορεία της δράσης σου.

Τέτοιες στιγμές μπορεί να αναλογίζεται ο καθένας μας πως η πιο μεγάλη αξία είναι να παλεύουν οι άνθρωποι για να αλλάξουν τη ζωή, την κοινωνία. Αυτό το ιδανικό ήταν το κίνητρο που οδηγούσε τη δημιουργική σου πορεία μέσα από το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το θεσμό που υπηρέτησες χωρίς συμβιβασμούς. Στηριζόμενος στο ΚΚΕ, αγωνίστηκες κόντρα στις κάθε φορά αντιλαϊκές επιλογές, για να δουν οι απλοί άνθρωποι, οι εργαζόμενοι, καλύτερες μέρες. Αυτή σου η επιλογή, το παράδειγμά σου, σύντροφε Μήτρο, διδάσκει πως μπορούμε με το Κόμμα και τις αρχές του να αντλούμε δύναμη και πίστη στο δίκιο και στα ιδανικά της εργατικής τάξης. Και τότε το μετερίζι του αγώνα μπορεί να γίνεται πηγή νέων αγώνων για το δίκιο του λαού.

Ο σύντροφος Μήτρος, σεμνός, λαϊκός αγωνιστής, σαν τους χιλιάδες κομμουνιστές, είχε πάντα ως αφετηρία στη σκέψη και τη δράση του τη ζωή των εργαζομένων. Πίστευε ακλόνητα στη δύναμη του λαού, αυτή την ανεξάντλητη δύναμη που μπορεί να ξεδιπλώνει καθημερινά τις δημιουργικές του ικανότητες. Στηρίχτηκε στους πόθους των λαϊκών δυνάμεων, για να δημιουργηθεί το έργο που έμεινε δεμένο με το όνομά του.

Το παράδειγμά σου, σύντροφε Μήτρο, δείχνει περίτρανα ότι τα ιδανικά μας είναι και θα είναι ζωντανά. Γιατί το ΚΚΕ έχει στις γραμμές του χιλιάδες σεμνούς, ανιδιοτελείς, λαϊκούς αγωνιστές σαν τον σύντροφο Σουλιμιώτη. Να 'σαι σίγουρος, αγαπημένε μας Μήτρο, πως το παράδειγμά σου είναι για μας τους κομμουνιστές δύναμη διαπαιδαγώγησης στην πορεία που χαράζει το Κόμμα μας και με τέτοιες δυνάμεις συνεχίζουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ