Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην Παιδεία της αγοράς, διαδηλώνουν σήμερα χιλιάδες φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, έχοντας στο πλευρό τους τον εργαζόμενο λαό. Στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο διοργανώνει η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» σε συνεργασία με φορείς της εκπαίδευσης και θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ μαζικά από κάθε πόλη προετοιμάζεται και η κάθοδος στην πανελλαδική διαδήλωση στα Προπύλαια.

Στη Θεσσαλονίκη, στο συλλαλητήριο της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», συμμετέχουν με απόφασή τους η Ομοσπονδία Γονέων Θεσσαλονίκης, η Φοιτητική Ενωση ΑΠΘ (ΦΕΑΠΘ), η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, που κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας για τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 τελευταίες του απογευματινού κύκλου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν σήμερα και αύριο σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Επίσης, αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει οι μαθητές του 1ου και 3ου Ενιαίου Λυκείου Θεσσαλονίκης, του ΕΛ Ασβεστοχωρίου, του ΕΛ Τριλόφου, του 3ου Γυμνασίου Ευόσμου και του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου. Αρκετοί είναι και οι φοιτητικοί σύλλογοι που αποφάσισαν, μετά και από το κάλεσμα της ΦΕΑΠΘ, να συμμετάσχουν στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και αύριο, Σάββατο, στην Αθήνα στα Προπύλαια. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Συλλόγους Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων, Ψυχολογικού, Φυσικού, Δασολογίας, Τοπογράφων, ΤΕΦΑΑ, Νομικής, Χημικού, Οικονομικού, τους φοιτητές του Α΄ έτους Πληροφορικής ΠΑΜΑΚ.

Η αναχώρηση για την Αθήνα θα γίνει, με ευθύνη των φοιτητικών συλλόγων, στις 12 το βράδυ της Παρασκευής από το άγαλμα του Βενιζέλου. Ηδη εκατοντάδες φοιτητές έχουν δηλώσει συμμετοχή και δεκάδες είναι τα πούλμαν που έχουν ναυλωθεί για τη μεταφορά τους.

Στη μέρα πανελλαδικής δράσης συμμετέχει και το διδακτικό προσωπικό του ΑΠΘ, που σήμερα θα απόσχει από το διδακτικό έργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ