Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ
Στο δρόμο του αγώνα για ειρήνη και μόρφωση
  • Αντιπολεμικό χαρακτήρα αποκτά το αυριανό παλλαϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια
  • Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια στην Αθήνα και στις 11 το πρωί στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά

Motion Team

Γεμίζουν σήμερα και αύριο οι δρόμοι της Αθήνας και άλλων πόλεων της Ελλάδας, με το αίτημα για Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση, για την Παιδεία και την Κοινωνία των αναγκών του λαού. Αύριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας είναι το παλλαϊκό ραντεβού που δίνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», ενώ σήμερα επίσης στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια δίνουν το δικό τους ραντεβού εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, που μ' αυτά τα συλλαλητήρια υποδέχονται αγωνιστικά τη Σύνοδο Υπουργών Παιδείας της ΕΕ, που πραγματοποιείται στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο. Παράλληλα σήμερα, πολύμορφες κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια διοργανώνονται σε πόλεις όλης της Ελλάδας, όπου θα εκφραστεί η εναντίωση του λαού και της νεολαίας απέναντι στην πολιτική της ΕΕ που πιστά υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση και μετατρέπει την Παιδεία σε εμπόρευμα, διευρύνει τις ανισότητες και τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, που συνεχώς υποβαθμίζεται.

Επειδή η πολιτική που ιδιωτικοποιεί και υποβαθμίζει την Παιδεία ώστε να δημιουργεί στρατιές απασχολήσιμων προς το συμφέρον του κεφαλαίου είναι η ίδια μ' αυτή που σπέρνει την τρομοκρατία στους λαούς, το αυριανό συλλαλητήριο που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» δεν μπορεί παρά να έχει και αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα. Γι' αυτό και μετά τη συγκέντρωση στα Προπύλαια θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.


Κανείς δεν αμφισβητεί, ταυτόχρονα, ότι η Παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού και πρώτα απ' όλα της εργατικής τάξης. Γι' αυτό και όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι γονείς κι οι νέοι που μπαίνουν στην αγορά εργασίας κάτω από πολύ δυσμενείς συνθήκες, έχουν κάθε λόγο να είναι στην πρώτη γραμμή του αυριανού παλλαϊκού συλλαλητηρίου στα Προπύλαια. Μάλιστα, με το αγωνιστικό κάλεσμα της «Δράσης» συντάχθηκε από πολύ νωρίς και η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ. Επίσης, με ανακοίνωσή της καλεί στο συλλαλητήριο και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ).

Στο βήμα της παλλαϊκής συγκέντρωσης θα μιλήσουν η Βάσω Μπουκάνου, μέλος της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ, ο Θεολόγος Πατερέλης, μέλος της Επιτροπής Αθήνας της «Δράσης» και η Μαρία Στουραΐτη, εκπρόσωπος του Συντονιστικού Μαθητών Σχολείων Αθήνας.

Σήμερα στην Αθήνα, τον Πειραιά

Οι φορείς της εκπαίδευσης βγαίνουν από σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, του Πειραιά και πολλών άλλων πόλεων της Ελλάδας, καταγγέλλοντας την αντιεκπαιδευτική, αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα έχουν πάρει αποφάσεις για μονοήμερες καταλήψεις σήμερα στα Τμήματα και τις σχολές τους, ενώ συμβούλια και συντονιστικά μαθητών κηρύσσουν αποχή ώστε να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Στη βάση ολοκληρωμένου αγωνιστικού πλαισίου καταγγελίας της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, αλλά και διεκδίκησης της Παιδείας που έχει πραγματικά ανάγκη ο λαός, δεκάδες φορείς καλούν σήμερα σε συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια. Εκεί, θα είναι με αποφάσεις τους: ο Συντονισμός των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου, δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, Ομοσπονδίες και Ενώσεις Γονέων, ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών, ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών και η Πανελλήνια Ενωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών.

Στα Προπύλαια καλούν, επίσης σήμερα, η Συμμαχία «Σταματήστε τον Πόλεμο» και η «Θεσσαλονίκη - Αντίσταση 2003».

Αντίστοιχα σήμερα στον Πειραιά, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κοραή, καλούν σε συλλαλητήριο: Η ΕΛΜΕ Πειραιά, που πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη απεργία, η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, τα Συντονιστικά Μαθητών Πειραιά, Νίκαιας και Περάματος και το Συντονιστικό Σωματείων Πειραιά.

Αρνούμενοι να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που διοργανώνουν δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία και σύλλογοι εκπαιδευτικών, με τη συμμετοχή και άλλων Κινήσεων στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι των πλειοψηφιών των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ - ΤΕΙ, ΑΣΓΜΕ (Συνομοσπονδία Γονέων) και ΑΔΕΔΥ προχώρησαν στη διοργάνωση ξεχωριστού συλλαλητηρίου, στη 1 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Τη συμμετοχή του στα συλλαλητήρια αύριο Παρασκευή και το Σάββατο ανακοίνωσε, επίσης, ο Σύλλογος Παρασκευαστών (ΕΤΕΠ) του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου ανακοίνωσε την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών και διοικητικών λειτουργιών του ιδρύματος για σήμερα και καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ