Πέμπτη 6 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αδικη και προκλητική η απόφαση

Αδικη και προκλητική χαρακτηρίζουν οι Α'Β'Γ'Δ'Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης την καταδίκη σε 8μηνη φυλάκιση του συνδικαλιστή οικοδόμου Σωτήρη Κρίτσα, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή του στα μαζικά συλλαλητήρια τον Ιούνη του 1998 κατά του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Το διάτρητο κατηγορητήριο κατέρρευσε στην ακροαματική διαδικασία, επισημαίνεται στην ανακοίνωση των ΕΛΜΕ, καθώς «οι μάρτυρες αστυνομικοί των ΜΑΤ υπέπεσαν σε σωρεία αντιφάσεων, με αποκορύφωμα να "μαρτυρούν ενόρκως" ότι συνέλαβαν τον Σ. Κρίτσα όχι την παραμονή του διαγωνισμού... αλλά την ημέρα της διεξαγωγής του»!

«Από την αγόρευση του εισαγγελέα και τις ερωτήσεις της έδρας φάνηκε ότι το μοναδικό έγκλημα του Σ. Κρίτσα ήταν ότι εκδήλωσε έμπρακτα την αλληλεγγύη του στη μαχόμενη εκπαιδευτική κοινότητα, μπροστά στην παρωδία του διαγωνισμού της ντροπής που επέβαλαν οι χρεοκοπημένοι πλέον νόμοι του Αρσένη», υπογραμμίζουν οι ΕΛΜΕ.

«Ο συνάδελφος Σ. Κρίτσας αντί να είναι κατήγορος για τη βία των ανδρών των ΜΑΤ, τον άγριο ξυλοδαρμό του εκείνη την ημέρα, τα χημικά και τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησαν για να διαλύσουν τη διαδήλωση, κατηγορήθηκε και δικάστηκε με αναπόδεικτες κατηγορίες. Μάλιστα, από το Πταισματοδικείο είχε αθωωθεί για την κατηγορία ότι τάχα "πετούσε πέτρες", ενώ συγκατηγορούμενός του για τα ίδια "αδικήματα" απαλλάχτηκε με βούλευμα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Είναι φανερό ότι το κλίμα τρομολαγνίας των ημερών, η καταστολή και αστυνομοκρατία που επικράτησαν και στα πρόσφατα αντιπολεμικά συλλαλητήρια επέδρασαν στην καταδίκη του Σ. Κρίτσα. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την οριστική αθώωσή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ