Σάββατο 8 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φιγούρες που ονειρεύονται

Εγκαινιάζεται στις 13/3 (7.30μμ) στην γκαλερί «έκφραση γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α), έκθεση έργων της Agnes Baillon. Η γλύπτρια εστιάζει το ενδιαφέρον της στα κύρια γνωρίσματα των ανθρώπων, χωρίς να ενδιαφέρεται για επιφανειακές λεπτομέρειες. Φιγούρες, κεφάλια ή μπούστα αποδίδονται σε χαλκό και πηλό.

Η Αννα - Μαρία Τσακάλη και ο Εδουάρδος Σακαγιάν, προλογίζοντας την έκθεση, γράφουν: «Την Ανιές τη γνωρίσαμε στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι, στο εργαστήριο του L. Gremonini. Αργότερα, στην πρώτη ατομική της έκθεση, είδαμε τα πρώτα γλυπτά της. Φιγούρες μικρών διαστάσεων με λουόμενους, με κάτασπρα σώματα και χρωματιστά εξαρτήματα, που μετέφεραν ένα κλίμα οικείο και ανθρώπινο... Τα θέματά της είναι η ανθρώπινη μορφή και τ' αποσπάσματά της, όπως το πρόσωπο, τα χέρια, το μπούστο, γυμνά ή καλυμμένα μερικές φορές, σε μικρές φευγαλέες κινήσεις, φιγούρες που συχνά ονειρεύονται. Ταυτόχρονα συνεχίζονται και οι πίνακες ζωγραφικής με τις ανθρώπινες μορφές σε διάλογο με τη γλυπτική της». Διάρκεια έκθεσης έως τις 5/4.

  • Στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης (παλιό Βυρσοδεψείο, Χρ. Σμύρνης και Μπαλτατζή) του Δήμου Ρέντη φιλοξενείται η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Χατζή. Οπως σημειώνει η ζωγράφος, «η ελαχιστοποίηση των στοιχείων και η σχεδιαστική απλότητα στη φόρμας σχηματοποιούν την ασύνειδη αφαιρετική λειτουργία της σκέψης. Τα περιγράμματα παρακολουθούν την πορεία της φόρμας, όπως το βλέμμα ακολουθεί περιφερειακά το αντικείμενο στην προσπάθειά του να το οπτικοποιήσει».

Η Κ. Χατζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ (1993- 1999) με δασκάλους τους: Ν. Κεσσανλή, Γ. Χαρβαλιά, Π. Χαραλάμπους, Γ. Καζάζη και σκηνογραφία με τον Γ. Ζιάκα. Το 1999 δημιούργησε σειρά πορτρέτων του Μ. Θεοδωράκη για εξώφυλλα των εκδόσεων «Ρωμανός» και για τα μουσικά έργα του συνθέτη, «melos passacailles - ελληνικοί χοροί και 2 λαϊκές σουίτες». Διάρκεια έκθεσης έως τις 22/3. Λειτουργεί καθημερινά 12μ-2μμ και 6-8μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ